SD-toppen Linda Lindberg vill förändra Sverige i grunden

Alla trovärdiga feminister borde vara sverigedemokrater. Det sade Linda Lindberg, gruppledare för SD, från scenen i Visby.
– Vänsterfeministerna har dag ut och dag in kämpat för att öppna gränserna för män med kvinnofientliga attityder.
Jimmie Åkessons vikarie i Almedalen lovade också att Sverige nu ska förändras i grunden – och förändringarna ska bestå.

ANNONS
LocationVisby||

Sverige har slagits sönder och liknar en krigszon utan sammanhållning. Och det är Socialdemokraternas, Miljöpartiets, Centerpartiets och Vänsterpartiets fel. Men också Moderaternas, Kristdemokraternas och Liberalernas.

Det var budskapet när Linda Lindberg, gruppledare i riksdagen för SD och ordförande för SD-kvinnor, talade i Almedalen.

– Tänk om någon hade haft modet att lyssna och prata med oss. Tänk hur det kunde se ut då.

Men lyckligtvis har de borgerliga partierna ändrat sig och nu ska Sverige börja lagas, för landet har fått en andra chans att styras på rätt kurs, enligt Lindberg. Och det kostar blod, svett och tårar.

– Vi ser ljusningen. Vi har en regering som är redo. En regering utan Socialdemokraterna. Visst känns det fantastiskt? Och vi har en regering utan miljöpartister, visst känns det ännu mer fantastiskt?

ANNONS

Sverige ska åter bli ett samhälle att lita på. Där den som gör rätt för sig premieras framför den som skapar elände och kaos. Där fokus är offret och inte förövaren och där fokus är Sverige och inte världen.

Det ska bli svårare att ta del av den gemensamma välfärden för den som inte har rätt till den. Medborgarskapet ska uppvärderas.

– Det kommer bli svårare att gömma sig i skuggorna och stanna i vårt land om man inte har rätt till det.

Lindberg riktade sig också till invandrare som inte anpassar sig:

– Ni har hamnat i fel land. Det är svenska politiker som skapat detta. Det är inte ert fel. I alla fall inte ert ansvar.

Hon lyfte också jämställdheten, att det viktiga inte är hur många brandmän som är kvinnor utan att ingen kvinna ska bli gruppvåldtagen eller förtryckas av värderingar som inte hör hemma i Sverige.

– Samma vänsterfeminister som dag ut och dag in kämpat för att öppna gränserna för män med dålig kvinnosyn anklagar oss för kvinnofientliga attityder och att det skulle vara en kvinnofälla att vara hemma med sina barn. Alla trovärdiga feminister borde vara sverigedemokrater.

”Vi säger det vi menar, och så gör vi det vi säger. Socialdemokraterna säger det de tror att väljarna vill höra och sedan gör de som de själva vill.”

ANNONS

Linda Lindberg drog hem applåder och jubel när hon kritiserade alla partier utom SD för att ha förstört Sverige.

”Reinfeldt. Löfven. Andersson. Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet. Men det är också Kristdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna som har ansvar. Även om de tack och lov nyktrat till på senare tid”.

Runt 300 personer kom till Almedalen för att lyssna på Lindbergs tal. Regn och blåst, och det faktum att många åkt hem från politikerveckan kan dock ha påverkat publiksiffran.

GP:s reporter Anna Ekström och fotograf Jonas Lindstedt är på plats i Almedalen hela veckan.
GP:s reporter Anna Ekström och fotograf Jonas Lindstedt är på plats i Almedalen hela veckan. Bild: Jonas Lindstedt

LÄS MER:Johan Pehrson (L): Borgerligheten har varit enögd inför problem med friskolor

LÄS MER:Så var Ebba Buschs tal i Almedalen

LÄS MER:Så var Nooshi Dadgostars tal i Almedalen

LÄS MER:Så var Muharrem Demiroks tal i Almedalen

LÄS MER:Så var Magdalena Anderssons tal i Almedalen

LÄS MER:Så var Märta Stenevis tal i Almedalen

LÄS MER:Så var Ulf Kristerssons tal i Almedalen

ANNONS