Det kommer fortfarande att vara eldningsförbud i naturen - utom på fasta, iordningställda grillplatser. Arkivbild.
Det kommer fortfarande att vara eldningsförbud i naturen - utom på fasta, iordningställda grillplatser. Arkivbild. Bild: Mattias Nilsson

Skärpt eldningsförbud upphävs

Strömstads kommun har tagit beslut om att upphäva det skärpta eldningsförbudet från och med onsdag den 28 juni klockan 12:00.

ANNONS
LocationStrömstad||

Det skärpta eldningsförbudet har gällt sedan den 9 juni på grund av torkan och värmen. Det skärpta förbudet innebär ett förbud mot all eldning förutom grillning på egen tomt, förutsatt att anordningen är utformad så att det inte finns risk för brandspridning. Detta skärpta förbud tas alltså bort nu den 28 juni, skriver Strömstads kommun i ett mejl, och informationen kommer även att publiceras på kommunens hemsida.

Däremot råder det fortfarande efter den 28 juni eldningsförbud i kommunen sedan den 30 maj. Det innebär att förbudet mot att grilla och elda fasta bränslen (till exempel ved, kol, gräs, ris och grenar) i naturen fortfarande gäller. Däremot kommer man att få elda i fasta, iordningställda grillplatser på allmän plats i naturen och att laga mat med friluftskök som drivs av gas eller vätska.

ANNONS

Fast grillplats innebär en eldplats som är avgränsad med obrännbart material och med en bred markyta med grus eller liknande runt grillplatsen.

LÄS MER:Eldade trots förbud – anmäls för allmänfarlig vårdslöshet

LÄS MER:Experten varnar för en torr sommar: kan bli vattenbrist och torka

LÄS MER:Skärpt eldningsförbud i Tanums kommun

LÄS MER:Skärpt eldningsförbud i Strömstad

ANNONS