I onsdags brann det på Tolvmanstegen söder om Strömstad. Nu inför kommunen skärpt eldningsförbud.
I onsdags brann det på Tolvmanstegen söder om Strömstad. Nu inför kommunen skärpt eldningsförbud. Bild: Lars-Henrik Aas

Skärpt eldningsförbud i Strömstad

Miljö- och byggnämndens ordförande i Strömstads kommun har beslutat om skärpt eldningsförbud med anledning av rådande riskbild i skog och mark och i syfte att förhindra skogsbrand, skriver kommunen på sin hemsida.

ANNONS
LocationStrömstad||

Förbudet gäller från och med fredag 9 juni klockan 12.00 och tills vidare. Det skärpa eldningsförbudet omfattar hela kommunen.

Skärpt eldningsförbud innebär förbud mot all eldning med fast bränsle, till exempel ved, kol, gräs, ris och grenar, i naturen. Det är trots det skärpta eldningsförbudet tillåtet att grilla på egen tomt, förutsatt att anordningen är utformad så att det inte finns risk för brandspridning. Det är också tillåtet att laga mat på friluftskök som drivs av gas eller vätska om det kan göras utan risk för brandspridning till skog och mark.

Den som grillar måste vara mycket försiktig och säkerställa att anordningen är utformad så att det inte finns risk för att eld, glöd eller gnistor sprids, skriver kommunen.

ANNONS

Förbudet omfattar fasta grillplatser i skog och mark. Fast grillplats innebär en eldplats som är avgränsad med obrännbart material och med en bred markyta med grus eller liknande runt grillplatsen.

LÄS MER:Skogsbrand vid Tolvmanstegen

ANNONS