Matti Demegård lämnar Häcken.
Matti Demegård lämnar Häcken. Bild: KENTA JÖNSSON

Tränaren från Grebbestad lämnar allsvenska toppklubben

Efter att ha varit med BK Häcken under det allsvenska premiäråret har nu Matti Demegård från Grebbestad lämnat jobbet som assisterande tränare för Hisingslaget.

ANNONS
LocationGrebbestad|
|

För knappt ett år sedan kom beskedet att BK Häcken skulle ta över det då regerande mästarlaget Göteborgs FC:s plats i damallsvenskan i fotboll.

Bland några av de som försvann från klubben var Rebecka Blomqvist och tränaren Jörgen Ericson från Uddevalla. En av dem som kom in var Matti Demegård som tog plats som assisterande till Mats Gren, som i sin tur blev kvar som ensam huvudtränare.

När Häcken missade chansen till sitt första egna guld fick Gren lämna sin post i förtid. Han ersattes av Lysekilsbördige Robert Vilahamn, men Matti Demegård blev kvar kontraktstiden ut.

Lämnar toppklubben: ”Förts diskussioner”

Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning.

ANNONS

– Det har förts diskussioner om att jag skulle vara kvar, men det slutade med att Robert tar in en assisterande tränare som han tidigare jobbat med, berättar Matti Demegård.

Det fanns diskussioner om ett fortsatt samarbete i andra former och roller i Häcken.

– Men det landade aldrig till slut utan vi avslutade samarbetet.

Matti Demegård ser nu fram emot nya uppdrag, men har ingen brådska.

– Jag vill gärna fortsätta att jobba med fotboll och det kommer jag också att göra även om det för dagen inte finns något klart för 2022. Det finns en del förfrågningar som jag tittar på, men jag hoppas inte på vad som helst.

– Jag vill jobba i en miljö där jag passar in med ledare och spelare som vill utvecklas. Det måste vara en organisation, förening eller lag med ambitioner och ett långsiktigt tänk. Det är viktigare än vilken serie det handlar om, säger Matti Demegård.

LÄS MER:Historiskt cupguld till BK Häcken och Matti Demegård

LÄS MER:"Jag är inte så mycket för sifferkombinationer"

ANNONS