Christoffer Nyman i aktion under lördagens träning.
Christoffer Nyman i aktion under lördagens träning.

Nyman ersätter Toivonen på topp?

Christoffer Nyman har aldrig startat en tävlingslandskamp. Dags nu?

ANNONS
|

Ola Toivonens gula kort mot Bulgarien i torsdags betyder att veteranen missar matchen. Frågorna Andersson bollar med:

Vem passar bäst med Marcus Berg?

Vem gör störst nytta för kollektivet i en match landslaget måste vinna för att hålla avståndet till Bulgarien och Nederländerna?

Tränade med Berg

Nyman, snabbinkallade Isaac Kiese Thelin eller tämligen färske Samuel Armenteros?

- Det är dem jag har att jobba med. Vem jag väljer får vi se, men jag tycker att jag har en ganska bra bredd i egenskaper som jag kan ta till under matchens gång – om vi behöver, säger Janne Andersson.

ANNONS

Sett till lördagens träning i Minsk verkar Nyman, 24, ligga bäst till. Han matchades med Berg i tvåmålsspelet, men det behöver inte betyda att det blir den duon på Borisov Arena. Trots att Nyman hade Andersson som manager i IFK Norrköping under många år, vågar anfallaren inte dra några slutsatser av hur förbundskaptenen formerade laget på träningen.

- Ska jag vara ärlig, tänkte jag inte så mycket på det. Janne brukar göra så där, blanda i uppställningen. Man ska nog inte tänka för mycket på det. Och jag vet inte om det är en fördel eller en nackdel att Janne känner mig väl, säger Nyman.

"Svårt att läsa honom"

TT: Kan ni spelare bli lika lurade som alla andra?

- Han gjorde så där även i Norrköping och ibland är det svårt att läsa honom. Men jag är här för att jag också vill spela. Vill Janne det... skitkul. Då ska jag göra allt för att göra en bra match, säger Nyman.

ANNONS

Om han får chansen vet Nyman vad som förväntas av honom.

- Försöka dra isär deras försvar och jobba hårt offensivt och defensivt. Det gäller att man gör sitt jobb. Att alla gör det.

Om att eventuellt spela med Marcus Berg:

- Han är en mycket smart spelare, erfaren. Jag har sagt tidigare att det är ganska enkelt att spela med bra spelare. Vi har inte spelat tillsammans, vad jag minns, men det är lätt att anpassa sig när man spelar med bra spelare.

Kiese Thelin redo

Isaac Kiese Thelin blixtinkallades till Minsk, men det gör honom inte mindre aktuell att går rätt in i startelvan.

- Jag fick samtalet i går (fredag) vid halv åtta. Jag var på väg till träningen och det var bara att hämta skorna, vända och åka hit. Jag hade lite på känn att det var på gång i och med att Ola blev avstängd, säger han.

ANNONS

TT: Vad talar för att du spelar?

- Svårt att säga, det är upp till Janne. Jag är redo om han väljer att jag ska starta och jag känner att jag är taggad om det vore så.

Med Toivonen avstängd är Kiese Thelin ende target-spelaren i truppen.

- Det är jag och Ola som är välväxta och om matchbilden kräver det skulle det vara bra om jag fick spela, säger han.

Minsk, TT:s utsände
Fakta: Tre spelare med olika egenskaper

Förbundskaptenen Janne Anderssons beskrivning av de tre anfallare som konkurrerar om att spela bredvid Marcus Berg mot Vitryssland:

Om Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig:

- En djupledslöpande forward som är oerhört lojal i sitt slit i det jobbet. Öppnar ytor för andra, lojal och hårt arbetande i försvarsspelet. Han har gjort en bra säsongsstart i Eintracht Braunschweig med både mål och assist.

Om Isaac Kiese Thelin, Beveren:

- Isaac kommer in sist men har visat att han är väldigt nyttig i sitt target-spel med sitt huvudspel. Han är också en hårt arbetande forward.

Om Samuel Armenteros, Benevento:

- Han är mer en matchvinnande forward som inte har varit med lika länge som de andra två hos oss. Han spelar också lite annorlunda i sitt klubblag.

ANNONS