Björn Järbur, sjukhusdirektör vid Nu-sjukvården.
Björn Järbur, sjukhusdirektör vid Nu-sjukvården. Bild: Stefan Bennhage

Näl ska granskas av Arbetsmiljöverket

Arbetsmiljöverket har tagit sig an att granska en rad akutsjukhus runt om i landet. Bland dem Näl där vårdpersonalen bland annat larmat om personalbrist.

ANNONS
|

Larm om arbetsmiljöproblem har präglat Näl den senaste tiden, tillsammans med personalbrist och överbeläggningar. Detta har lett till att Arbetsmiljöverket nu inlett en stor granskning där bland annat Näl är under lupp. Detta rapporterar Sveriges radio.

– Anledningen till det är förstås alla de rapporter som har kommit under flera år, men inte minst under denna sommaren, säger sjukhusdirektör Björn Järbur till Sveriges radio.

Granskningen innefattar totalt runt 70 akutsjukhus i Sverige och lägger fokus på arbetsmiljö och arbetsbelastning, hur organisationen i arbetet ser ut och om det finns en balans mellan krav och resurser.

– Vi har jättemånga olika åtgärder. Inför den här sommaren hade vi ett åtgärdsprogram, bara rekryteringsmässigt på sju eller åtta sidor. Sedan jobbar vi också med att anpassa antalet vårdplatser och att hitta nya sätt att jobba, säger Björn Järbur om hur de jobbar med dessa frågor idag.

ANNONS

LÄS MER:NU-sjukvården i kris – öppnar ny avdelning: ”Läget är illa”

LÄS MER:Larmet från akuten – väntat tre dygn på vårdplats

LÄS MER:Psykiatriavdelning tvingas stänga – sjukhusdirektören: ”Inte sjukvården det är fel på”

ANNONS