Malmö i chock efter knivdådet – kyrkan öppnar för krisstöd

Dagen efter knivdådet är Malmö en stad i chock. Kyrkan ett par hundra meter från Malmö latinskola håller öppet för krisstöd.
– Jag tycker att det är oerhört sorgligt, för alla inblandade, säger prästen Hanna Malmqvist från St Paulikyrkan.

ANNONS
|

Det är fyra grader men solen gör ett bra jobb med att komma igenom diset. Ett par hundra meter från Malmö latinskola ligger St Paulikyrkan som öppnat för krisstöd.

Hanna Malmqvist arbetar som präst i kyrkan.

– Jag tycker att det är oerhört sorgligt. För alla iblandade. Men det är väl det enda jag kan säga. Jag tror inte att vi har förstått vidden av det riktigt än.

Kyrkan kommer hålla öppet och ha personal på plats under hela dagen.

– Det har inte börjat komma hit folk och fråga någonting än, men jag tänker att det ska finnas ett öppet rum som man kan få komma till och ställa frågor och prata om det som man inte förstår. Vara ledsen tillsammans. Dela sorgen. Glädje och oro.

ANNONS
Prästen Hanna Malmqvist jobbar i St Paulikyrkan, bara några hundra meter från Malmö latinskola.
Prästen Hanna Malmqvist jobbar i St Paulikyrkan, bara några hundra meter från Malmö latinskola. Bild: AnnaCarin Isaksson

För dig som medmänniska, hur känner du en dag som den här?

– Jag tror inte att någon av oss har förväntat sig att gå till jobbet på morgonen och mötas av att det har skett dödligt våld på en skola i närheten. Jag tror inte att någon av oss har tänkt att det kommer hända någonstans nära mig, säger Hanna Malmqvist och fortsätter:

– Vi pratade häromdagen om att både fantastiska upplevelser och sådant som är väldigt jobbigt och svårt, sällan är någonting vi har förväntat oss eller har förberett oss för. De stora händelserna i livet är nog ofta oförutsedda. Och det förändrar oss såklart. Men vart det här på något sätt ska ta vägen, det vet inte vi, utan vi står bara här idag och är de vi är. Och öppnar för samtal och reflektion.

LÄS MER:Två dödade på skola i Malmö – stor polisinsats på platsen

ANNONS