Ing-Marie Wieselgren var nationell samordnare för psykisk hälsa på SKR, Sveriges Kommuner och Regioner. Bild: Simon Rehnström/SvD/TT
Ing-Marie Wieselgren var nationell samordnare för psykisk hälsa på SKR, Sveriges Kommuner och Regioner. Bild: Simon Rehnström/SvD/TT

Ing-Marie Wieselgren knivdödades i Almedalen

Det var Ing-Marie Wieselgren, psykiatrisamordnare på Sveriges kommuner och regioner, som knivdödades i Almedalen under onsdagen. Det bekräftar organisationens presschef Helene Lindstrand.

ANNONS
LocationVisby||

Knivattacken skedde i trång gränd i närheten av Donners plats under onsdagen. En kvinna i 60-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga skador och under kvällen meddelade polisen att kvinnan dött av sina skador. Hennes anhöriga är underrättade.

Senare under onsdagskvällen bekräftade Helene Lindstrand, presschef för Sveriges kommuner och regioner, att den döda kvinnan är organisationens psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren.

Hon blev 64 år gammal.

”Det är med stor bestörtning som vi har tagit emot beskedet att SKR:s medarbetare Ing-Marie Wieselgren har avlidit efter att ha utsatts för våldsbrott under Almedalsveckan i Visby. Allas våra tankar är hos Ing-Maries familj och anhöriga i denna mycket svåra stund”, skriver SKR:s ställföreträdande ordförande Carola Gunnarsson i ett mejl till GP.

ANNONS

Hon skriver vidare att man nu fokuserar på Ing-Maries närmaste kollegor, och vilken förlust det innebär för organisationen.

”Vårt fokus på SKR är i första hand på Ing-Maries närmaste medarbetare och andra kollegor på SKR. Vi har förlorat en uppskattad och omtyckt medarbetare, kollegor har förlorat en god kamrat och hela Sverige har förlorat en av sina starkaste röster för psykisk hälsa. SKR kommer att fortsätta driva Ing-Maries initiativ som handlar om att kraftsamla hela samhället för psykisk hälsa. Hennes kraft var outstanding”.

Ing-Marie Wieselgren var även överläkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Tidigare hade hon rollen som huvudsekreterare i Nationell psykiatrisamordning.

Den misstänkta gärningsmannen sprang från platsen efter attacken i centrala Visby men brottades ner i närheten.

Gärningsmannen, en 33-årig man, är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet.

LÄS MER:Kvinna avliden efter knivdåd under Almedalsveckan

ANNONS