Nytt spår efter norske dubbelmördaren

En ny pusselbit har säkrats i jakten på den norske dubbelmördaren Stig Millehaugen.
På övervakningsbilder från en tunnelbanestation syns rymlingen i Oslo samma dag som han avvek från sin permission.
Polisen vill nu få kontakt med personer som befann sig i området.

ANNONS
LocationNorge|
|

Mannen som beskrivs som ”Norges farligaste man” har varit på flykt i snart en vecka.

Trots intensiva sökningar, bland annat vid en villa i norra Bohuslän, har spåren varit få.

Millehaugen anmäldes försvunnen onsdagen den 1 juni då han inte återvände till Trondheims fängelse efter en obevakad permission.

LÄS MER:Insats i norra Bohuslän – norske dubbelmördaren kan vara i Sverige

Vill ha hjälp från allmänheten

I stället för att komma tillbaka till fängelset vid 15-tiden tog han enligt polisens teorier ett flyg från Trondheim till Oslo. Det finns också övervakningsbilder på honom från från Værnes flygplats.

Misstanken är att Millehaugen därefter med tåg tog sig in till centrala Oslo.

Nu meddelar polisen att dubbelmördaren fångats på övervakningsbilder vid Helsfyrs tunnelbanestation klockan 15.32 samma dag som han rymde.

ANNONS

Bilderna är enligt polisen de senaste säkra observationerna av Millehaugen.

”Personer som befann sig i det aktuella området under denna tidpunkt och som kan ha gjort observationer över var Millehaugen tog vägen efter att han lämnade Helsfyrs tunnelbanestation ombeds att ta kontakt med polisen, skriver Oslopolisen i ett pressmeddelande.

Dömd till 21 års fängelse

2012 dömdes Stig Millehaugen till Norges strängaste straff, 21 års fängelse, efter att ha mördat den norska gängledaren Mohammad ”Jeddi” Javed. Det var hans andra morddom. År 1992 mördade han en kriminalvårdare under ett rymningsförsök och dömdes till 17 års fängelse.

Stig Millehaugens kriminella bana började tidigt och han har enligt flera norska medier suttit hela sitt vuxna liv i fängelse. Förutom mord har han bland annat dömts för väpnat rån och inbrott.

Sedan i förra veckan är dubbelmördaren internationellt efterlyst och samtliga svenska polisregioner har informerats. Det var också svensk polis som genomförde den resultatlösa insatsen i norra Bohuslän under natten till fredagen.

LÄS MER:Norsk polis släpper bilder på förrymd dubbelmördare

ANNONS