Norsk polis släpper bilder på förrymd dubbelmördare

Dubbelmördaren Stig Millehaugen, 53, är känd som ”en av Norges farligaste män”.
Efter en permission befinner han sig nu på rymmen och ett rikslarm har utfärdats. En man har gripits, misstänkt för medhjälp till rymningen.
Även svensk polis är informerad.
– Om man är säker på att man ser honom ska man ringa 112 och låta polisen hantera det. Man ska inte ingripa själv, säger Carina Skagerlind på polisens nationella mediecenter.

ANNONS
LocationNorge||

Under onsdagen var dubbelmördaren Stig Millehaugen, 53, på obevakad permission i staden Trondheim. Då avvek han och har fortfarande inte kunnat gripas. Han skulle ha varit tillbaka på fängelset i Trondheim klockan 15.00 men dök inte upp.

– Det är beklagligt. Men det är inte utan risker som anpassningen till det civila genomförs, säger fängelsechefen Egil Gabrielsen för norska NRK.

Nu har norsk polis släppt bilder på Stig Millehaugen som är tagna från övervakningskameror.

Bland annat från flygplatsen i Trondheim. Enligt flera norska medier tror polisen nu att han flugit till Oslo.

– Polisen genomför förhör med personer i hans närhet och eventuellt misstänkta medhjälpare, säger polisåklagare Anne Haave till NRK.

ANNONS

Man gripen – misstänks ha hjälpt Millehaugen

Biljetten han ska ha använt är köpt innan hans permission. Polisen tror att Stig Milehaugen fått hjälp. På torsdagskvällen meddelade norsk polis att man gripit en person, misstänkt för att ha hjälpt Millehaugen att rymma.

– En man har gripits, men han kommer att släppas. Han misstänks för medhjälp, säger Trude Buanes vid Oslopolisen till VG.

Gripandet ska ha skett vid 16-tiden på torsdagen.

Anses vara farlig

Rymningen har lett till att ett rikslarm har utfärdats i Norge och han är även internationellt efterlyst.

Även svensk polis har blivit informerad.

– Det finns alltid ett antal såna här vi tittar på. Det innebär att alla patruller i yttre tjänst har tillgång till den här bilden och har koll om man ser honom, säger Carina Skagerlind på polisens nationella mediecenter.

Stig Millehaugen anses vara en av landets absolut farligaste män och dömdes år 2012 till landets strängaste straff, 21 års fängelse.

– Om man är säker på att man ser honom ska man ringa 112 och låta polisen hantera det. Man ska inte ingripa själv, säger Carina Skagerlind

Bakgrunden till domen var mordet på gängledaren Mohammad ”Jeddi” Javed. Han är också dömd för att under ett tidigare fängelsestraff mördat en kriminalvårdare under ett rymningsförsök år 1992, för det fick han 17 års fängelse. Samma dag ska han också ha begått ett väpnat rån mot ett postkontor där han även tog gisslan.

ANNONS

Hans kriminella bana började dock tidigare än så. Enligt norska medier ska han ha suttit i stort sett hela sitt vuxna liv i fängelse. Det har innan morden bland annat handlat om bilstölder, väpnade rån och inbrott.

ANNONS