Lars Georgsson skriver en replik till Peter Heie (C) om sjuk­vården i norra Bohuslän.
Lars Georgsson skriver en replik till Peter Heie (C) om sjuk­vården i norra Bohuslän. Bild: Jakob Simonson

Debatt: Uppfinn inte hjulet igen, Peter Heie

Lars Georgsson skriver en replik till Peter Heie (C) om sjuk­vården i norra Bohuslän.

ANNONS
LocationStrömstad||

Replik till Peter Heie (C).

LÄS MER:Bättre sent än aldrig, Peter Heie

Som svar på en insändare i tisdagens tidning breder Peter Heie (C) ut sig om sina framgångar i Nu-sjukvården. Han ser en ljus framtid öppna sig för regionens sjukvårdsinsatser med ny teknik, mobila team, responders och digitala lösningar. Visionär som han tror sig vara säger han att framtidens sjukvård måste jobba på ett helt annat sätt för att klara uppgiften. Som vanligt är han dock mycket tyst om sitt eget agerande för att skapa en närsjukvård värd namnet i Strömstad. Trots att det skulle vara ganska enkelt. Men han har ju tydligen aldrig fått veta vad väljarna här önskar sig. ”Torgmöten och insändare är bra, men de måste följas upp i regionpolitiken” säger han myndigt.

ANNONS

Javisst, men varför tror han att folk ordnar torg­möten och skriver insändare? Kan det bero på att de försöker få regionpolitiker som han själv att inse vilka problem Strömstadsborna har när de inte har tillgång till sjukvård på kvällar och helger? Tanken kanske är långsökt för honom men för dem som deltar i verksamheten är den inte det. Han säger indignerat att han minsann var med och såg till att det blev en jourmottagning i Tanum. Den är uppskattad av dem som besöker den säger han. Det är den säkert. Av dem som bor i Tanum. Något mindre entusiastiska är de som bor i Strömstad och skall försöka ta sig dit med allmänna kommunikationer kvällar och helger.

Här skulle vi vara ganska nöjda om de bägge privata vårdcentralerna enades om att en av dessa var öppen på kvällar och helger. Det kan regionen enkelt ordna vid nästa upphandling genom att inkludera kravet på viss jourverksamhet vilket inte skulle vara så långsökt eftersom vårdcentralerna redan idag får ca 80 miljoner av regionen för att klara den dagliga verksamheten. Och ingen av dessa har veterligen klagat på att de får för dåligt betalt. De lär ju till och med använda en del av dessa slantar till att finansiera den av Heie uppskattade jourverksamhet som sker i Tanum för att slippa att själva ha jouröppet.

ANNONS

Lars Georgsson

ANNONS