Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.

Zlatan klar för Galaxy – presenterad på helsida

Zlatan Ibrahimovic är helt klar för spel i Los Angeles Galaxy i den amerikanska proffsligan MLS, enligt Expressen. 36-åringen presenterar sig själv i en helsidesannons i Los Angeles Times. "Kära Los Angeles, varsågoda", skriver Zlatan Ibrahimovic.

Expressen har fått tillgång till fredagsupplagan av den amerikanska tidningen Los Angeles Times.

I en helsidesannons, som är vitgrå likt MLS-klubbens LA Galaxys hemmaställ, så står orden:

"Kära Los Angeles, varsågoda", undertecknat med Zlatan Ibrahimovics signatur, tillagt med tröjnummer nio.

Nyheten kommer knappt ett dygn efter de första uppgifterna om att den 36-årige svenske fotbollstjärnan skrivit på ett kontrakt med Galaxy.

United bekräftade

På torsdagskvällen bekräftade Manchester United att man har gått med på att med omedelbar verkan bryta kontraktet med svensken. Och kort därefter bekräftade även Ibrahimovic uppbrottet på Instagram.

"Allt roligt har ett slut och det är dags att flytta vidare efter två fantastiska säsonger med Manchester United. Tack till klubben, fansen, laget, tränaren, ledarstaben och alla som delade den här delen av min historia med mig. För alltid röd", skrev han.

Enligt Los Angeles Times ska den svenska fotbollsstjärnan presenteras i helgen.

Regler för utländska spelare

Redan för tre år sedan, när Ibrahimovics kontrakt gick ut med Paris Saint-Germain, försökte LA Galaxy värva 36-åringen med vad som sägs ha varit det mest lukrativa kontraktsförslaget i MLS-historien, enligt LA Times.

Innan Ibrahimovic kan börja spela för Galaxy, som nyligen inlett årets säsong i den amerikanska proffsligan MLS, måste laget göra sig av med en utländsk spelare eftersom man redan har fyllt kvoten på åtta internationella spelare.

Det finns en tradition i Los Angeles-laget att ta in stora europeiska stjärnor från Premier League. Ligans största affischnamn, David Beckham, spelade för Galaxy liksom Robbie Keane och Steven Gerrard. Lagets nuvarande kapten är den förre Chelsea-kaptenen Ashley Cole.