Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det finns tre storlekar på Nilemarks Waterprocessor, anpassade efter olika hushåll och större aktörer. Det berättar Joachim Ardfelt, marknadsansvarig för Nilemarks Water Processor AB.

Västsvenskt företag storsatsar på omdebatterad uppfinning

På flera håll i Bohuslän är det problem med för mycket järn och kalk i dricksvattnet, särskilt på landsbygden. Nu ska Nilemarks Water Processor AB relansera en omdebatterad uppfinning som många glömt, men som gång efter annan visat sig fungera utmärkt.

Det har gått lite över 20 år sedan Ewa Nilemark representerade Sverige på uppfinnarmässan Eureka i Bryssel och tilldelades en silvermedalj för sin vattenprocessor. Hon har under åren rönt stora framgångar och sålt in sin uppfinning, som renar och vitaliserar vatten, till stora företag över hela världen.

Detta lyckades hon med trots att produkten ofta blivit ifrågasatt. Hur skulle det som ser ut som en metallplatta, och som monteras på inkommande vattenrör, kunna förvandla brunt illaluktande vatten till ett rent och välsmakande, och dessutom reducera problem med kalk?

Läs mer om Nilemarks vattenprocessor – klicka här!

– Hur det fungerar är Ewa Nilemarks hemlighet. Men det handlar om något som kallas för frekvensresonansteknologi. Vattenprocessorn skapar en signal som gör att vattnet sätts i svängning, joniseras och syresätts. Metaller som järn och koppar oxideras och kalk kristalliseras, berättar Joachim Ardfelt, marknadsansvarig för Nilemarks Water Processor AB.

Tappade hakan

När Joachim för tre år sedan för första gången hörde talas om vattenprocessorn var han till en början skeptisk, men valde att testa uppfinningen i sitt sommarhus i Skåne. Problemen med kalkavlagringar löstes på ett par veckor och Joachim beskriver själv att han tappade hakan. Han började sälja den i liten skala under ett par år och alla kunder reagerade likadant – "vad är det här, det funkar ju!?".

Ewa Nilemark.

Nu har Joachim Ardfelt tillsammans med investerare startat en e-handel – Nilemarks.se – för att hjälpa Ewa Nilemark att nå ut till privatpersoner.

– Ewa Nilemark har från början satsat mycket på att nå ut till stora aktörer inom olika branscher. Nu vill vi nå ut till privatpersoner, till exempel till dem som har brunnar i Bohuslän och som har problem med för mycket järn och kalk i dricksvattnet. Har man redan någon typ av vattenfilter installerat, men fortfarande inte är riktigt nöjd med sitt vatten, är en Nilemarks vattenprocessor ett utmärkt komplement, berättar Joachim Ardfelt.

Drickbart på tre veckor

Järn i vattnet kan göra vattnet brunt och illaluktande. Detta var något Daniel Martinez i Eskilstuna hade problem med i sin sommarstuga.

Läs mer om hur Nilemarks vattenprocessor fungerar

– Vi hade aldrig tidigare kunnat dricka vatten från vår brunn. Det har både luktat illa och haft en motbjudande brunaktig färg. Runt tre veckor efter att vi monterat en processor på vattenledningen hade vattnet blivit genomskinligt, utan dålig lukt och drickbart. Helt fantastiskt, säger han.

100% nöjd kundgaranti

Sommaren 2018 byggde nystartade Nilemarks Water Processor AB upp webbshopen och i mars i år drog försäljningen igång.

– Det är en relativt billig produkt jämfört med andra produkter och via Klarna erbjuder vi 60 dagars öppet köp. Det är viktigt för oss att ha en 100% nöjd kundgaranti. Ingen behöver köpa grisen i säcken och hittills är det ingen som har returnerat varan. För oss bevisar det återigen att produkten fungerar, säger Joachim Ardfelt.

En stor fördel är att de två rostfria plåtbitarna, som är skalet till den lilla vattenprocessorn, är enkla att montera på röret för inkommande vatten. Det finns tre olika storlekar, anpassade både för lägenhet och villa samt större aktörer som handelsträdgårdar och golfklubbar.

Mjukare hud och friskare hår

Även om brunt vatten blir rent och smakar gott så var det inte därför Ewa Nilemark uppfann sin vattenprocessor. Hon gjorde det först och främst för att vitalisera vattnet med en ökad syresättning.

– Vitaliserat vatten öppnar cellerna hos allt levande och varje människa har nytta av att dricka det. Många hälsomänniskor köper andra produkter för att få ett vitaliserat vatten, såsom kannor och flaskor, men nu kan du få vitaliserat vatten direkt i kranen. Vi har dessutom sett effekter som mjukare hud och friskare hår i samband med att vattenprocessorn installerats, säger Joachim Ardfelt.