Grebbestadsfostrade David Edvardsson fick hoppa in i den andra halvleken mot Frankrike. (arkivbild) Bild: MATHIAS BERGELD

Sverige utslaget ur P17-EM – efter ny förlust

Sveriges P17-landslag, med Grebbestadsbördige David Edvardsson i laget åkte på andra raka förlusten i EM. Förlusten mot Frankrike innebär att Sverige är utslaget ur mästerskapet.

|

Sverige inledde mästerskapet med en 2–0-förlust mot Nederländerna. I den andra gruppspelsmatchen under måndagskvällen väntade Frankrike.

Matchen började annars jämnt med Frankrike som det bollförande laget. Det var dock Sverige som tog ledningen genom Anthony Elanga efter ett fint förarbete av Tim Prica.

Snabb kvittering

Efter ledningsmålet satte Frankrike in en högre växel och det dröjde inte länge innan kvitteringsmålet kom.

I den 22:e minuten kunde Adil Aouchiche trycka in en målvaktsretur till 1–1. Ju längre halvleken led desto mer tog Frankrike över.

Men Sverige låg rätt i positionsspelet och kunde styra undan motståndarens anfallsförsök.

Istället gjorde Anthony Elanga sitt andra mål för dagen när han lobbade in 2–1 med kvarten kvar av den första halvleken.

Oscar Uddenäs vann bollen högt upp i banan, hittade Elanga i djupet, som inte gjorde något misstag. Sveriges ledning höll dock inte länge. Innan halvleken var slut hade Adil Aouchiche gjorde både 2–2 och 3–2.

Edvardsson fick speltid

Efter paus fortsatte Frankrike att dominera och höll ett högt tempo. Med tio minuter kvar kunde Georginio Rutter fastställa slutresultatet till 4–2.

Grebbestadsfostrade David Edvardsson fick börja matchen på bänken, men byttes in med drygt 20 minuter kvar.

I den sista gruppspelsmatchen på torsdag ställs Sverige mot England.