Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Välbevakat. – Man märker att det börjar hetta och att VM-pulsen stiger, säger Magnus Danielsson, marknadsansvarig på WOC.

Stort medieuppbåd bevakar VM-festen

Omkring 100 journalister från olika delar av världen rapporterar händelserna från orienterings-VM i Strömstad och Tanum.

Mellan 20-28 augusti kommer reportrar från SVT, lokaltidningar och internationell press att vara på plats. VM kommer också att TV-sändas i rekordantalet 67 länder. Produktionen inkluderar totalt 17 timmar livesändning från fem tävlingar under mästerskapsveckan.

– Ska man täcka in alla timmar så det blir så många timmar och är rekord. Man har satsat under rätt många år på att göra orientering tv-mässigt. Det är roligt att det märks att intresset ökar, säger Magnus Danielsson, marknadsansvarig på WOC.

Vart kommer presskonferenser och andra mediala sammankomster att äga rum?

– Vi har ett mediecenter på Strömstads gymnasium, där vi har några presskonferenser. Men vi kommer även ha medietält som finns ute på de andra arenorna.

När VM-premiären bara är sju dagar bort har även riksmedia vaknat till liv och ökat bevakningen runt arrangemanget.

– Vi har försökt informera mycket via lokalmedia. Tidigare har inte riksmedia varit så intresserade, utan det är mer på slutet som det har börjat märkas. Nu märker man även att folk här i orten har vaknat, konstaterar Magnus Danielsson.

Tusentals människor kommer även att följa VM via datorn, telefonen eller surfplattan.

– Det viktigaste är att media har internet. Vi har investerat mycket pengar på Wifi-nät och mobilförstärkningar på arenorna så att det finns tillräcklig kapacitet. Även publiken använder ju internet, säger Danielsson.