Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Nilsson. Arkivbild.

Stina Nilsson väntas tävla i VM

Hoppet om att Stina Nilsson ska kunna köra VM i Seefeld är plötsligt stort. Sprintstjärnan reser till VM-orten Seefeld på fredag.

Nilssons deltagande i skid-VM i Seefeld är fortfarande osäkert. Men 25-åringen kommer att åka till den österrikiska VM-orten redan nu på fredag för att fortsätta sin rehabilitering av skadan på plats.

Tidigare har chansen till VM-start uppgetts vara liten. Nu jobbar man i stället utifrån utgångspunkten att hon ska stå på startlinjen i VM-sprinten den 21 februari.

- Det har gått väldigt bra, över all förväntan, säger landslagschef Rikard Grip.

- Hon åker till Seefeld på fredag, med ambition att hon ska tävla i sprinten.

Nilsson fick en bristning i baksidan låret under världscuptävlingarna i estländska Otepää den 19 januari. De första signalerna när skadans omfattning blev känd pekade på att Stina Nilsson med största sannolikhet skulle missa VM.

Nu har Sverige kanske fått sitt största guldhopp åter.

- Det går hela tiden framåt. Hon är inte i full belastning i träning, men det går fortsatt åt rätt håll och tanken är att hon ska kunna starta. Men sedan är det så, ett fel i rehabiliteringen, en dag som inte blir som vi har tänkt, så kan hon stå på botten igen. Det är inga garantier, det är fortfarande stor osäkerhet, säger Rikard Grip.