Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Lindsey Vonn tillsammans med sin idol Ingemar Stenmark efter sitt sista lopp i karriären.

Stenmark på plats när Vonn slutar

Lindsey Vonn har förgäves jagat hans världscuprekord. Men hon får i alla fall avsluta med idolen Ingemar Stenmark på plats.

Full fart, men också full risk.

Lindsey Vonn har både tjänat och fått betala för sin hämningslösa satsning i fartbackarna. Vid sidan av alla vinster under åren har skadelistan med åren blivit längre och längre.

- Om du tittar tillbaka på min karriär, över tid, så var det nog inte hälsosamt för mig att åka skidor. Men jag älskar skidåkningen, säger hon.

- Störtlopp är ingen hälsosam sport. Folk kraschar varje dag. Vill man hålla sig hel ska man förmodligen syssla med en annan sport.

Har tjatat

Men, som amerikanskan uttrycker det – även om man knockas 999 gånger gäller det att resa sig upp även den tusende gången. Och där har Ingemar Stenmarks 86 världscupsegrar varit en extra motivation för henne.

Efter lite tjat via sms har den svenska skidstjärnan, som ska vara med i en veterantävling med bland andra Anja Pärson senare under VM, också lovat att komma till Åre lagom till Vonns avslutning.

Svindal hyllar

Fartdrottningen kraschade i super-G:n i tisdags, men har utlovat full fart i sin sista tävling oavsett hur kroppen känns. Nära vännen och träningskamraten Aksel Lund Svindal, som avslutade sin karriär med ett VM-silver i herrarnas störtlopp i går, utesluter inte ett perfekt slut även för Vonn.

- Jag såg hennes störtloppsåk i kombinationen. Det var ju bara ett träningsåk för henne, men hennes skicklighet lös igenom, säger Svindal.

- Hon vann inte 82 världscupsegrar genom att ha tur. Så om hon tar medalj skulle jag inte bli ett dugg förvånad.