Zlatan Ibrahimovic blev matchhjälte i Milanoderbyt mellan Inter och Milan.
Zlatan Ibrahimovic blev matchhjälte i Milanoderbyt mellan Inter och Milan. Bild: Spada/LaPresse/AP/TT

Zlatan tvåmålsskytt och stor hjälte i Milanoderbyt

Milan vann för första gången på över fyra år i Serie A-sammanhang mot Inter. Då spelade Zlatan Ibrahimovic huvudrollen. Svensken blev stor derbyhjälte med sina två mål i 2–1-segern.

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i spel igen efter att ha testats positivt för coronaviruset.

Den 39-årige fotbollsstjärnan behövde bara tolv minuter på sig för att bli målskytt i Milanoderbyt mot Inter under lördagskvällen efter att inte ha spelat fotbollsmatch på över tre veckor.

Svensken tryckte dit sin egen straffretur efter att Intermålvakten Samir Handanović gjort en jätteräddning i förstaläget. En straff Zlatan själv ordnat efter att Aleksandar Kolarov fällt honom i en spelvändning.

Första på fyra år

Fyra minuter senare var det dags igen. Då blev Ibrahimovic tvåmålsskytt när han rakade in 2–0 efter att Rafael Leão spelat fram honom.

– Jag har varit inlåst i två veckor, jag var så hungrig och jag bevisade det med två mål, säger Ibrahimovic enligt Sky Sport.

Målen var "Ibras" tredje och fjärde i Serie A den här säsongen.

Inter reducerade efter en halvtimmes spel genom Romelu Lukaku. Närmare än så kom inte de blåsvarta trots ett par jättechanser, utan Milan kunde inkassera den första derbysegern i Serie A sedan 31 januari 2016.

– Han (Zlatan) var trött och bad även om att få kliva av, men den här gången valde jag att ignorera honom. Zlatan är extraordinär. Han ger så mycket till laget med sin talang, beslutsamhet och karaktär, säger Milantränaren Stefano Pioli till Football-Italia .

Leder ligan

Under sin coronafrånvaro missade Zlatan Ibrahimovic fyra matcher, Europa League-matchen mot Bodø/Glimt inkluderad, sedan han konstaterades smittad 24 september.

Milan har fyra raka segrar i inledningen av ligaspelet och leder därmed en haltande tabell.

Riktigt lika bra gick det inte för landsmannen Dejan Kulusevski och hans Juventus.

Visserligen fick landslagsmittfältaren på nytt starta för Turin-klubben men bortamötet med nykomlingen Crotone slutade 1-1.

Juventus, utan coronasjuke Cristiano Rolando, kvitterade i 21:a minuten genom Alvaro Morata. Dessförinnan gav Simy hemmalaget ledningen på straff.

Albin Ekdals Sampdoria fick 3-0 hemma mot Lazio efter mål av Fabio Quagliarella, Tommaso Augello och Mikkel Damsgaard.