Zlatan Ibrahimovic fick 30 nya minuter med Manchester United efter skadecomebacken. Svensken hoppade in i 1–0-segern mot Brighton.

Zlatan och Lindelöf vinnare med United

90 minuter för Victor Nilsson Lindelöf och en halvtimme för Zlatan Ibrahimovic. Manchester United-svenskarna fick även jubla över tre poäng efter 1–0-segern mot Brighton.

|

Zlatan Ibrahimovic började på bänken men fick, precis som i skadecomebacken förra helgen, ta emot högt jubel från hemmafansen på ett Old Trafford i ösregn.

36-åringen hann bara vara på plan i fyra minuter innan United spräckte nollan. Anfallaren hade dock inget med ledningsmålet att göra. Ashley Young avlossade ett distansskott som ändrade riktning på en täckande Lewis Dunk och landade i målet bakom Mathew Ryan.

United hade dittills spelat krampaktigt och enda riktigt heta målchansen kom på ett inlägg strax före pausvilan. Romelu Lukakus hårda nick räddades av Ryan, som sedan sittandes på gräset även räddade Paul Pogbas avslut.

Lindelöf nöjd med insatsen

- Det kändes bra för egen del där ute. Vi gör kanske inte vår bästa match men får med oss tre poäng och det är det viktigaste, säger Nilsson Lindelöf.

För Zlatan Ibrahimovic blev det en halvtimmes spel och anfallaren var inblandad i en del målchanser.

- I dag fick han mer speltid än vad han fått innan och jag tycker han visar att han är en fantastisk fotbollspelare.

Poängtapp för topplagen

Stormötet mellan Chelsea och Liverpool på Anfield slutade oavgjort. Inhopparen Willian räddade en poäng åt gästerna med ett mycket vackert lobbmål, som troligtvis var menat som ett inlägg, fem minuter från slutet och bara 144 sekunder efter att han bytts in.

Premier Leagues skytteligaledare Mohamed Salah gav Liverpool ledningen med sitt tionde ligamål sedan flytten från Roma i somras. Chelsea-mittfältaren Tiémoué Bakayoko tappade boll vid eget straffområde och Alex Oxlade-Chamberlain spelade fram Salah till 1–0. Egyptiern valde, enligt nyhetsbyrån AFP, att inte fira av respekt för de 300 landsmän som dog i en terrorattack i veckan.

Tottenham tappade poäng hemma mot krislaget West Bromwich, som tidigare i veckan sparkade tränaren Tony Pulis.

Gästerna chockade Spurs i den fjärde minuten. Dele Alli tappade boll på mittplan och Samuel Rondon kunde rinna igenom och retfullt långsamt, men välplacerat, rulla in 1–0 till gästerna. Målvakten Hugo Lloris kunde bara stå och se på.

Med dryga kvarten kvar kvitterade Tottenham. Harry Kane gjorde 1–1 på pass från Ali. Det var andra matchen i rad som Londonlaget tappade poäng.