Zlatan avslöjar själv – så får du hans drömkropp

Zlatan Ibrahimovic, 41, visar gärna upp sin fysik och att han är i absolut topptrim. Nu avslöjar han även sina bästa tips för att ta hand om kroppen och nå samma resultat som han själv har gjort.
– Jag vill påminna folk om att man inte behöver de perfekta förutsättningarna för att lyckas, säger han i en intervju med tidningen GQ.

ANNONS
|

Zlatan Ibrahimovic kämpar för att ta sig tillbaka till fotbollsplanen igen. Samtidigt visar den svenske superstjärnan gärna upp sin fysik och 41-åringen ser ut att vara i fysisk toppform.

Något som han varit under stora delar av sin karriär.

LÄS MER:Mikael Ymer om stödet från Zlatan: ”Betyder världen”

Något som också är viktigt för honom själv.

– Jag är endast glad när jag får röra på mig, så att hålla sig i god form kommer väldigt naturligt för mig. Jag kan inte sitta still. Motivationen är inget problem för mig, för jag älskar att vara aktiv. Jag älskar att utmana min kropp, det gör att jag känner mig levande. Jag kan ta det till extrema nivåer. Jag har en grej för att aldrig bli nöjd, jag försöker alltid pusha det till nästa nivå. Det är nyckeln till att få in rörlighet i alla delar av ens liv, säger han i en intervju med tidningen GQ.

ANNONS

LÄS MER:Andersson i samtal med Zlatan: "Definitivt aktuell"

Zlatans nycklar – yoga, kost och sömn

En nyckel för att få samma kroppsbyggnad som Zlatan Ibrahimovic?

Jo, det är yogan som han upptäckte efter en tuff skada då han inte kunde träna på samma sätt som tidigare.

– Min tuffaste tid var när jag blev allvarligt skadad och jag inte kunde röra mig som jag brukar. Det var då jag upptäckte yoga. Jag är van vid kroppskontakt och att röra mig snabbt. Medan yoga var raka motsatsen, så det blev en ny utmaning för mig och det blev väldigt positivt. Jag fick lära mig själv att varva ned, röra mig långsamt och fokusera. Jag lärde mig väldigt mycket som jag kunde ta med mig till fotbollsplanen. Därför ska man aldrig vara rädd för att pröva nya saker, säger han i intervjun.

LÄS MER:Drake visar upp sitt möte med Zlatan Ibrahimovic

Vidare kommer fler tips från 41-åringen.

Där fokus ligger på kost och sömn.

– Man måste se efter sin kropp – i alla aspekter – för att kunna vara i framkant inom sitt område. Jag har alltid tagit hand om min kropp och vad jag har ätit har hjälpt mig att stanna på den allra högsta nivån. Mat som fungerar för mig är pasta, kött, fisk och massor av ägg. Sömnen är också väldigt viktig, men jag vill även påminna folk om att man inte behöver de perfekta förutsättningarna för att lyckas. Alla har inte tillgång till den bästa maten eller de bästa träningsmöjligheterna. Jag vet att jag inte hade det och titta på mig nu, säger han.

ANNONS
ANNONS