Wernbloom nätade i Champions League-kvalet

|

Den svenske mittfältaren Pontus Wernbloom må ha tackat för sig i landslaget – men i de europeiska cuperna har 31-åringen inte gjort sitt än.

På tisdagskvällen stod den förre IFK Göteborg-mittfältaren för ett av målen då hans ryska storklubb CSKA Moskva vann med 2–0 på bortaplan mot AEK Aten, i det första av två möten i Champions League-kvalet.

Wernbloom spelade alla 90 minuter och satte dit 2–0-målet efter en knapp timme, efter att Alan Dzagoev först gett ryssarna ledningen precis innan pausvilan. Som motståndare på mittfältet hade Wernbloom bland annat två svenskar, då AEK Aten startade med både Jakob Johansson och Astrit Ajdarevic.

Nere i Makedonien visade samtidigt Vardar att de har fortsatt lätt för nordiskt motstånd i Champions League-sammanhang. Efter att den makedonska mästarklubben slagit ut Malmö FF i den förra kvalrundan fick nu FC Köpenhamn känna på hur tufft det kan vara att möta Vardar – då danska FCK föll med 0–1 i bortamötet på tisdagskvällen.

Robin Olsen, Erik Johansson och Pierre Bengtsson spelade hela matchen för Köpenhamn.