Vilda svenska firandet – stjärnan näckade: ”Bilden är magisk”

En väntan på 20 år är över. För det blev EM-guld för Sverige och då bjöds det på ett vilt firande. Bland annat av Valter Chrintz, 21, som näckade ihop med EM-bucklan. ”Jag är väl lite dum i huvudet trots allt”, skriver han i ett sms till Expressen.

ANNONS

Det blev ännu ett handbollsdrama.

För Spanien hade chansen att ta ledningen i slutsekunderna mot Sverige men brände sitt läge och när spelet vände fick Sverige ett straffkast när klockan tickat färdigt. Fram klev Niclas Ekberg.

Och gjorde som han brukar.

Mål.

Och den svenska glädjen visste inga gränser efter att ha vunnit EM-guld och tagit sin första guldmedalj på 20 år.

– Det är obeskrivligt. Det klart det är en jävla ära. Jag har krigat hur många dagar som helst för att komma ur den där jävla karantänen, ursäkta språket. Det har varit ett rent helvete. Mentalt har det varit ett krig. Jag har försökt hålla mig i någorlunda bra fysisk form. Sedan artar det sig på det här viset. Det är roligt med handboll, sa Ekberg efter slutsignalen till TV6.

ANNONS

LÄS MER:Sverige vinner EM-guld – första guldet på 20 år

Firandet fortsatte hela natten: ”Det ska firas”

Men firandet slutade inte där.

Det skulle fortsätta långt in på småtimmarna.

– Fira? Utåt, i medier, nej. Men det är klart att vi kommer fira, det måste vi få göra. Vi kommer ha en kväll ihop nu och kommer förhoppningsvis ha roligt. Det ska naturligtvis firas, sa Valter Chrintz till Expressen.

Därefter bjöd han på en bild som cirkulerat på sociala medier där han näckar tillsammans med EM-bucklan.

”Haha, den (bilden) är magisk!! Det här är mitt första EM och då ska man ta lite speciella bilder!! Jag är väl lite dum i huvudet trots allt”, skriver Valter Chrintz i ett sms till Expressen.

Spelarna var inte de enda som firade nere i Budapest. På plats var ett par hundra svenska supportrar som de flesta samlades och firade hela natten lång.

ANNONS