Kamaru Usman. Arkivbild.
Kamaru Usman. Arkivbild. Bild: Chase Stevens/AP/TT

Usman försvarade UFC-bälte i ö-debut

Kamaru Usman kan återigen titulera sig UFC-världsmästare i weltervikt. Och han blev det i den första galan som arrangerades på ön Yas utanför Abu Dhabi i Förenade arabemiraten – den så kallade "Fight Island".

ANNONS

Den 33-årige, nigerianske MMA-stjärnan besegrade amerikanske reserven Jorge Masvidal på poäng i huvudmatchen i galan som arrangerades tidigt på söndagsmorgonen svensk tid.

Kamaru Usman, som försvarat mästarbältet i weltervikt en gång tidigare, skulle ha gått upp i oktagonen mot brasilianen Gilbert Burns, men denne testade positivt för covid-19 och tvingades dra sig ur. Jorge Masvidal fick då bara sex dagars förberedelser på sig.

– Jag försöker bara intala mig själv att hur coolt det här än är så är det bara en fajt. Oavsett om det var här, i England, på Mars eller Saturnus så ska jag bara fajtas, sade Masvidal enligt nyhetsbyrån AFP inför fajten.

ANNONS

UFC-galan, för första gången arrangerad på ön Yas på grund av coronapandemin, bjöd på totalt tre titelmatcher. I de två andra blev det segrar för Alexander Volkanovski, Australien, mot Max Holloway, USA, i fjädervikt och för Petr Jan, Ryssland, mot José Aldo, Brasilien, i bantamvikt.

Ytterligare tre UFC-galor utan publik är planerade på så kallade "Fight Island" utanför Abu Dhabi i Förenade arabemiraten, i juli. I två av dem deltar svenskar.

Om en vecka tar sig Jack Hermansson an Kelvin Gastelum, USA, i mellanvikt och en vecka senare gör Alexander Gustafsson comeback i UFC mot Fabrício Werdum, Brasilien, i lätt tungvikt. På damsidan ställs då dessutom Pannie Kianzad mot Bethe Correia, Brasilien, i bantamvikt.

ANNONS