Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tysklands Lina Magull i samband med lördagens presskonferens i Sint-Michielsgestel, strax utanför 's-Hertogenbosch.

Tyskland om Fischer: "En av de bästa"

Lina Magull är en av de nya stjärnorna i ett ungt Tyskland som siktar på ännu ett EM-guld. Men 22-åringen varnar för Sveriges rutin, och för Nilla Fischer.

Freiburgstjärnan Lina Magull kan vara en av spelarna att hålla koll på i sommarens fotbolls-EM i Nederländerna. 22-åringen gjorde elva mål den gångna säsongen och hjälpte laget till en fjärdeplats i Bundesliga.

Hon var med i OS-truppen som tog guld i fjol, men bara som reserv. Nu talar mycket för att hon, under nya förbundskaptenen Steffi Jones, kommer att få en framträdande roll.

- Det känns väldigt bra, hela laget har en bra känsla. Nu är det dags och jag tror att vi är i bra form, säger Lina Magull, som startade på mittfältet i Tysklands EM-genrep mot Brasilien.

Rutin inte avgörande

Inför EM-premiären mot Sverige vill hon inte tänka på den inbördes statistiken mellan lagen – Tyskland har tio raka segrar i mästerskapssammanhang.

- Vi pratar inte om statistik, vi pratar bara om nästa match. Vi tittar inte bakåt, vi ser bara framåt, nu börjar det om på noll. Vi vill vinna varje match och nu är det match mot Sverige, så vi vill vinna mot Sverige.

- Det är ett bra lag, ett tufft och atletiskt lag som är väldigt rutinerat. Vi är ett ungt lag och inte lika erfaret, men det är inte det som avgör i slutändan.

Hyllar Fischer

Hon ser också fram emot att möta sin tidigare lagkompis. Magull tillhörde fram till i år Nilla Fischers klubb Wolfsburg, men efter att ha varit utlånad i en och en halv säsong skrev hon på ett permanent kontrakt med Freiburg.

- Vi hade väldigt kul ihop, hon är en väldigt trevlig och rolig person. Och hon är också en av de bästa försvarsspelarna som jag känner till. Jag ser fram emot att spela mot henne.