Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Tvingas flytta hockeyturneringen till Halden

Tekniska brister på Lionshov gör att hockeyturneringen Strömstad Hockey Classic måste flytta över gränsen till Halden. Ett bakslag för Strömstad som arrangerat turneringen i nio år.

Orsaken till flytten är en ammoniakläcka i kylanläggningen i Lionshov, som normalt är plats för turneringen. Strömstad Hockey Classic spelas under tre dagar i augusti men läckan har inte bedömts kunna vara reparerad till dess.

– Vi är naturligtvis ledsna för det som inträffat, säger Daniel Olofsson i arrangörsgruppen i ett pressmeddelande.

– Vi ville inte ha ett uppehåll på ett år och för att turneringen skall överleva har vi arbetat fram ett alternativ som vi tycker är väldigt bra. Så, tillsammans med Comet i Halden har vi beslutat att matcherna spelas i Halden, bara 25 minuter från Strömstad. Vi är glada över att de har möjlighet att ta emot oss med så här kort varsel. Vi är övertygade om att det kommer att fungera.

”Vänt något positivt till något negativt”

Lagen kommer att bo i Strömstad.

– Strömstad Hockey Classic är en folkfest och jag är övertygad om att det blir så även i år, fortsätter Daniel Olofsson.

– Halden ishall är fantastiskt fin och jag känner att vi vänt något negativt till något positivt att se fram emot.

I Halden jublas det. Tre av Sveriges bästa lag, Leksand, Färjestad och Frölunda, kommer för att spela en turnering som betraktas som en av de hetaste försäsongsturneringarna i Sverige.

– Vi tappade nästan hakan när vi fick erbjudandet, säger Torbjörn Danielsen i Comet.

– Vi får besök av både årets svenska mästare och mästarna i Champions Leauge. Ska man se bättre hockey får man nästan gå till NHL. Jag är övertygad om att vi fyller hallen i tre dagar med åskådare från både Sverige och Norge.

Strömstad Hockey Classic blir teknisk arrangör och turneringen arrangeras på samma sätt som tidigare.

– Vi bidrar med vårt folk och kunnande och Comet kommer att få del av intäkterna, men utan att riskera något, säger Daniel Olofsson.

Strömstadslokaler som sköter lokalerna har inte gått att nå för en kommentar.

”Ställer till det för både hockeyn och konståkningen”

Enligt Mattias Knutsson, som delar ordförandeskapet i Lions Hockey, är det en förångare i systemet som gått sönder. En ny reservdel måste tillverkas vilket beräknas ta cirka 16 veckor.

– Det här ställer till det för både hockeyn och konståkningen då vi inte kan räkna med is förrän i oktober. Annars brukar vi vara på is redan i augusti och sedan är det dags för seriespelet.

Strömstad Hockey Classic spelas 11–13 augusti.