Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
GIF-glädje. Stenungsundsspelare deppar när Jonas Henriksson gratuleras efter att ha gjort 2-0. 

Tredje raka segern för Grebbestad

Stenungsund räckte inte till mot serieledaren på Siljevi. GIF tog säsongens nionde seger och sätter press på toppkollegan och tabelltvåan Karlstad BK.

Två matcher återstår innan vårsäsongen är över och efter kvällens 2-0 seger mot Stenungsund ser utgångsläget onekligen lovande ut för Grebbestad.

Stenungsund fick som väntat inleda matchen med att försvara sig. Grebbestad tryckte på med spelvändningar genom Granit och Mergim Berisha. Men det var gästerna som fick första heta läget när Christopher Norméns nick räddades på mållinjen av Granit Berisha.

Hemmalagets fina inledning övergick då till en hel del slarviga bolltapp och felpass som mycket väl kunde ha inneburit 1-0 till Stenungsund.

Men istället för ett bortamål blixtrade GIF och vänsterbacken Felix Norén till i en omställning. Försvararen hittade nätet med ett välplacerat avslut efter samarbete med Granit Berisha och Anton Henriksson.

- Jag minns inte när jag gjorde mål senast, men det var jädrigt kul, säger han. 

Matti Demegård gladdes med försvararen som inte är van vid att stå med i målprotokollet.

- Det händer inte varje match, men det var ett vackert mål som kom till genom en vacker anfallskombination. Det är jätteroligt för Felix, säger GIF-tränaren.

1-0-målet i den 32:e minuten gav GIF medvind. Bara några minuter senare utökades ledningen till 2-0 genom Jonas Henriksson. Återigen låg Granit Berisha bakom anfallet när han passade fram till den 40-årige anfallaren som gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

- Det var väldigt skönt att gå in till halvtidsvila med 2-0, säger Matti Demegård.

Under andra halvlek hade GIF flera chanser att stänga matchen med ett tredje mål, men resultatet 2-0 stod sig matchtiden ut. Erik Johannessen var närmast ett reduceringsmål för Stenungsund sedan hans skott utanför straffområdet gått i ribban.

Matti Demegård var mycket nöjd med tredje raka vinsten som gör att GIF går upp i serieledning - tre poäng före Karlstad BK - som dock har en match mindre spelad. Tabelltvåan möter under lördagen ett annat topplag i FC Trollhättan på bortaplan.

- Vi har två matcher kvar mot Gauthiod och Vänersborgs FK innan vi går på ledighet. Det är två tuffa matcher och kan vi få med oss bra resultat efter de matcherna så kan det bli en väldigt skön ledighet, säger han.

Felix Norén var såklart också nöjd med segern.

- Jag tyckte att vi var närmare 3-0 än de var 2-1. Vi kör på och vet att det är tufft. Alla är ombord och det är bara roligt när det går bra.