Peder Fredricson och All In kom trea i GP-hoppningen.
Peder Fredricson och All In kom trea i GP-hoppningen.

Tre bilar till Fredricson men Allen vann igen

Irländaren Bertram Allen snuvade Peder Fredricson på GP-titeln – och vann för tredje året i följd. Fredricson var rätt nöjd ändå. Europamästaren lämnade hästshowen i Friends som främste ryttare totalt och i sällskap med tre vunna bilar.

ANNONS
|

Europamästaren från Göteborg i somras hade chansen till storslam – både bäst i showen och GP-vinnare – när han drev All In som siste ryttare i omhoppningen i de internationella tävlingarnas sportsligt mest framstående klass.

Men då kom ett nedslag.

- Han (Allen) var väldigt snabb och vill man vinna får man också vara beredd att förlora. Jag försöker hellre vinna och river än att gå in och "safa".

ANNONS

- Om någon kunde slå mig så var det Peder. Det är otroligt att jag har vunnit här tre år i rad på tre olika hästar, säger irländaren.

Fredricson var snabbast i omhoppningen men när både Allen och Malin Baryard Johnsson klarat banan utan nedslag fick han fick nöja sig med tredje plats. Den säkrade samtidigt meetingpriset – och ytterligare en vunnen bil att lägga till den han vann på lördagskvällen.

- Jag ska inte säga att jag är jätteglad. Jag hade hellre velat vinna, men man ska inte vara girig. Jag är glad för min tredjeplats och superglad för bilarna och för att det har varit en bra show, säger Fredricson.

Imponerande facit

Etta, trea, etta, trea i fem av sex klasser som ingick i meetingpriset. Det är hans imponerande facit på All In och Zaloubet i helgen.

ANNONS

Fredricsons beslut att ta med All In till Friends när Carat Desire drabbades av en hovböld gav rejäl utdelning, sportsligt som ekonomiskt.

Dessutom fick den känslige valacken, som inte är förtjust i stora kulisskärmar som den på Friends, god miljöträning inför den prestigefyllda Top 10-finalen i Genève nästa helg.

- Trea, etta, trea var jättebra på tre starter. I dag var han lugnast av alla dagar. Jag tror att det mentalt var bra för honom att vara här.

Andrahästen Zaloubet levererade också med två vunna klasser. Fredricson tog chansen att dryga ut den privata bilparken med ytterligare en bil.

Kvällsduellen med landslagskompisen Henrik von Eckermann på Belcanto i Mastersfinalen var en elegant slutvinjett på en lyckad helg.

Irma Karlsson, fyra i GP-hoppningen, vann kvalet till Masterfinalen men lämnade återbud.

Bragdmedaljör på tisdag?

På tisdag delas Bragdguldet ut. Peder Fredricson har som Europamästare flitigt nämnts i diskussionerna men har hittills legat väldigt lågt kring sina chanser att få det.

- Vi får hålla tummarna. Om jag någonsin ska få det så är det i år, med den resan med operationen med allt vad det innebär, till att få honom i form till EM på hemmaplan och att allt sedan gick hela vägen. Det är nog så nära en bragd jag kan komma.

ANNONS
TT
Fakta: Slutställning om meetingpriset

De tio bästa ryttarna totalt i hästshowen efter de sex klasserna:

1) Peder Fredricson, Sverige, 43 poäng.

2) Bertram Allen, Irland, 30.

3) Irma Karlsson, Sverige, 26.

4) Marlon Módolo Zanotelli, Brasilien, 17.

5) Malin Baryard Johnsson, 15.

6) Jur Vrieling, Nederländerna, 13.

7) Stephanie Holmén, Sverige, 12.

8) Evelina Tovek, Sverige, 10.

9) John Whitaker, Storbritannien och Harrie Smolders, Nederländerna, 8.

ANNONS