Taktisk missräkning bakom IFK-förlust

IFK Strömstads nystartade damlag fick en blytung start i DM-gruppspelet. Division 2-laget Vallen vann på Strömsvallen med 7-0. Strömstadstränaren René Nielsen såg dock inte nattsvart på lagets prestation.

ANNONS
|

- Konditionsmässigt tycker jag att vi står oss bra. Jag är inte nöjd, men det känns okej. Det som var positivt var att tjejerna aldrig gav upp, säger René Nielsen

Förlusten grundades i IFK:s tidiga uppförsbacke i första halvlek. Efter drygt 20 minuter hade gästerna sågat sig igenom på kanterna, i djupledoch 4-0 var då i underkant. IFK Strömstads tränare laborerade med att pröva taktiken och spelsystemet3-5-2. Ett test som inte alls blev lyckat och Vallengick till halvtidsvila i ledning med 7-0 inför ett 50-tal åskådare.

- Vi tänkte i dag att vi skulle byta spelsystem, men mot det här laget var det en total katastrof. De var snabba, drev bollen bra och vi blev jättestressade i första halvlek, säger René Nielsen.

ANNONS

I andra halvlek spelade IFK upp sig. De stora ytorna på kanterna och mellan lagdelarna hade tätats. Samtidigt ska sägas att Vallen inte var lika sugna på att anfalla med samma intensitetsom i första halvlek.

- Vi gick in i halvtidsvilan och sa till tjejerna att vi fick börja om - och det gjorde vi också, säger Strömstadstränaren.

IFK:sLinda Nygren, som inledningsvisspelade centralt på mittfältet, klev senarener i backlinjen och bidrog till att försvarsspelet blev bättre.

- Jag fick rensat upp lite. Jag tycker det fungerade bättre, vi fick snackat igång spelet och vi hamnade på rätt sida, säger Nygren.

IFK Strömstads uppryckning gjorde att laget höll nollan i andra halvlek och fick därmed lite plåster på såren efter den tunga matchinledningen.

- Positivt var att tjejerna aldrig gav upp. Vi kan inte mäta oss med ett lag som spelat i division 1 förra säsongen, har som målsättning att gå upp igen och vi är ett nystartat lag som tränat ihop i tre-fyra månader.Vallenvar två nummer för stora.

- Det är inte kul att gå ut i andra halvlek när det står 0-7. Men sedan spelar vi 0-0 och jag tycker nästan att vi var bättre än dem då, säger René Nielsen.

ANNONS

Läs mer om matchen i lördagens Strömstads Tidning,

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS