Bayern München vann Supercupfinalen mot Sevilla med 2–1.
Bayern München vann Supercupfinalen mot Sevilla med 2–1. Bild: Attila Kisbenedek/AP/TT

Sviten bruten – men Bayern vann ändå

Sevilla bröt Bayern Münchens makalösa svit. Trots det blev det förlust för Europa League-mästarna i Supercupfinalen i Budapest. Den tyska giganten vann efter förlängning med 2–1.

9 februari 2020. Det var senast Bayern München inte stod som segrare efter ordinarie matchtid i en fotbollsmatch.

Då var det RB Leipzig som spelade 0–0 i Bundesliga, och nu – efter 22 raka Bayern-segrar efter 90 minuter plus tillägg – har det hänt igen.

När den engelske domaren Anthony Taylor blåste för full tid i Supercupfinalen i ungerska Budapest hade Europa League-segraren Sevilla spelat 1–1 med Champions League-mästaren Bayern München.

Trots det var det återigen den röda maskinen som drog det längsta strået.

Efter att Lucas Ocampos gett Sevilla ledningen på straff efter 13 minuter kvitterade den tyske stjärnan Leon Goretzka tio minuter före halvtidsvilan. Matchen gick sedan till förlängning där den något ovane målskytten Javi Martínez utnyttjade en svag retur från Sevillas målvakt Yassine Bounou och nickade in 2–1 i den 104:e matchminuten.

På ett fåtal månader har Bayern München nu vunnit fyra pokaler – tyska ligan, tyska cupen, Champions League och Supercupen – där den senaste lyftes inför cirka 16 000 åskådare på Puskás Arena som har en kapacitet på 67 000 besökare.