Sverige tar OS-guld i skidskyttestafetten

Sverige tar OS-guld i skidskyttestafetten. Det efter att Elvira Öberg bjudit på en uppvisning på sista sträckan.

ANNONS
|

Sverige lyckades hålla undan och kan titulera sig olympiska mästare i skidstafett på damsidan. Laget som gjorde det består av Linn Persson, Mona Brorsson, Hanna Öberg och Elvira Öberg.

Man kom till stafetten med höga medaljförhoppningar, och lyckades överträffa dem alla. Mycket tack vare Linn Persson och Mona Brorsson, som bäddade fint för systrarna Öberg. Här tog det fart på allvar.

Hanna Öberg, som haft ett tungt OS fram tills nu, åkte så att snön yrde. Trots tre extraskott i det stående skyttet kunde hon lämna över till sin syster Elvira Öberg i ledning med 7,4 sekunder.

Höll nerverna i styr

Och som hon förvaltade ledningen. Hon hade tagit tolv sekunder redan vid den första mellantiden, och fortsatte sedan bara att öka.

ANNONS

Vid det liggande skyttet sköt hon fullt, och stark åkning såg till att hon kunde åka in ensam på vallen till det sista skyttet. Elvira Öberg lyckades där hålla nerverna i styr, och klarade sig med ett extraskott.

Därifrån var det bara transportsträcka, och Elvira Öberg kunde i ensam majestät glida in i mål. Sverige säkrar OS-guldet med en avstånd på tolv sekunder ner till det ryska laget. Bronset går till Tyskland.

Guldet är Sveriges sjätte i Peking – det är också det första någonsin för ett svenskt damlag i stafett.

ANNONS