Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverige femma i VM-stafetten: "Inte vår dag"

Det svenska damlandslaget hamnade utanför pallen. En tröttkörd Tove Alexandersson var ändå glad över en lyckad VM-vecka.

Stora Tuna-löparen Tove Alexandersson vann guld i medeldistans och långdistans. Men under lördagens VM-stafett räckte varken hon eller laget till mot topp tre-placerade Ryssland, Danmark och Finland.

Alexandersson, som startade sist i trion med Emma Johannson och Lina Strand, kände innan sista växlingen att kroppen inte var i slag.

- Jag kände redan på väg till startpunkten att jag inte alls skulle kunna hålla samma fart som Judith (Wyder, Schweiz). Jag var trött och det enda jag kunde göra var att fokusera på min orientering, säger Tove Alexandersson.

Världsmästarens orientering nådde inte heller upp till samma nivå som tidigare under veckan. Vid den tredje kontrollen uppstod problem.

- Jag drog tyvärr lite snett i ett grönområde och lade bort lite tid där. Men förutom det så har jag orienterat bra, men jag har varit trött och inte funnits något i kroppen i dag, säger hon.

Stjärnan kände också att av kroppen hade tagit stryk efter en tuff VM-vecka med mycket press och hård belastning i tävlingarna.

- Det sliter att göra topplopp. Och allt runt omkring tar mycket energi. Det är en tuff vecka, och det är också en av anledningarna till att jag valde att stå över sprinten för att jag gärna ville att energin skulle räcka hela veckan. Det gjorde inte riktigt det, men jag har gjort vad jag har kunnat.

23-åriga Tove Alexandersson kan annars blicka tillbaka på en fantastisk VM-vecka, som gett henne minnen för livet. 

- Jag har gjort två riktigt bra lopp och det får jag vara riktigt nöjd med. I dag har jag också genomfört ett stabilt lopp. Taktiken var rätt men det fanns inte så mycket att göra. Även Emma och Lina har också gjort det bra, men det var inte vår dag, säger Tove Alexandersson.