Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sportchefen Peter Svensson släppte den historiska transferbomben: Kim Källström är klar för Grebbestads IF. Sportchefen bekräftar att Bert Karlsson står bakom finansieringen av den tidigare landslagsspelaren.

Svensson: "Kim är i superform"

Med bara fem dagar kvar till seriepremiären är Grebbestad och tidigare landslagsmittfältaren Kim Källström överens. 36-åringen, som har sommarhus i Fjällbacka, har skrivit på för en säsong med division 2-klubben. Bakom värvningen: Bert Karlsson.

Det var strax efter lunchtid som Grebbestad och sportchefen Peter Svensson meddelade Strömstads Tidning att Kim Källström gör comeback som fotbollsspelare.

– Det här känns fantastiskt. Vi har fört samtal med honom och Kim är i superform. Han har tränat stenhårt under hela våren. Jag tycker det ser riktigt bra ut, säger Peter Svensson som räknar in Källström till lördagens premiär borta mot Gauthiod.

Kim Källström, som senast representerade Djurgården, har spelat 131 A-landskamper. Han har även spelat för klubbarna Arsenal, Lyon, Rennes och schweiziska Grasshoppers.

"Bert och Kim är gamla vänner"

Att Källström väljer att gå till Grebbestad beror delvis på att spelaren har sommarhus i Fjällbacka. Men också tack vare den goda relationen med tidigare GIF-anfallaren Jonas Henriksson. Duon spelade under ett antal säsonger tillsammans i BK Häcken.

För Grebbestad, som haft en svajig försäsong, kommer signaturen från Källström mycket lägligt.

Vi har fått till oss uppgifter om att Bert Karlsson står för finansieringen?

– Det stämmer. Bert och Kim är gamla vänner. Eftersom Bert har stuga i Grebbestad, och Kim i Fjällbacka, umgås de även privat. Det ska bli fantastiskt kul att få se Kim på Siljevi, säger Peter Svensson.

Vad kan Kim bidra med till Grebbestad?

– Erfarenhet. Men mest av allt är det Kims snabbhet som vi är ute efter.

Fotnot: Artikeln skrevs den 1 april, vilket inte är en slump.