De svenska spelarna, bland andra Kosovare Asllani, ger ett helhjärtat stöd till sina danska kollegor.
De svenska spelarna, bland andra Kosovare Asllani, ger ett helhjärtat stöd till sina danska kollegor.

Svenska spelarna stöttar Danmark

ANNONS
|

Konflikten mellan spelare och det danska fotbollsförbundet stoppade den planerade toppmatchen mot Sverige. Nu får de danska spelarnas kamp för bättre villkor helhjärtat stöd från de svenska kollegorna.

Kosovare Asllani har till exempel lagt ut en bild från dagens svenska träning på Gamla Ullevi. I en kommentar, på engelska, skriver hon bland annat "det är inte lätt att förhandla med människor från stenåldern".

Några utdrag:

Kosovare Asllani, Instagram: ”Tyvärr är den inställd och det är en så SORGLIG dag för damfotbollen. Förkrossad för våra danska kollegor. Vi står till 100 procent bakom er. Ni har gjort rätt och tog inte bara kampen för er, utan också för de unga tjejerna som är framtiden för dansk fotboll, unga tjejer som ser upp till er nu. Men det är inte lätt att förhandla med människor från stenåldern.”

ANNONS

Caroline Seger, Instagram: ”DANMARK, Jag som fotbollsspelare står bakom detta lag, jag som lagkapten för svenska damlandslaget står enad med detta lag, jag som Caroline Seger stöttar definitivt detta landslag!”

Magdalena Eriksson, Twitter: ”Jag stöttar mina danska kollegors strid för bättre villkor. Är förkrossad över att det gått så här långt, men stödet förblir lika starkt ändå.”

Nilla Fischer, Instagram: ”Jag står bakom och stöttar det danska landslagets kamp för bättre villkor till 100%! Det är en fight de tar för framtidens landslagshjältar!”

Fridolina Rolfö, Instagram: ”Jag lider så otroligt mycket med de danska landslagsspelarna. De har visat mod och kämparvilja. Inte bara för dem själva utan även för framtidens fotbollsspelare. Jag står på eran sida”.

Hilda Carlén, Instagram: ”Danmark! På bilden står vi på olika sidor, redo att ta kampen mot varandra. Just nu står vi på samma sida. Vi stöttar er, vi är med er!”.

TT
ANNONS