Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förbundskaptenen Pia Sundhage önskar att Sverige får fram fler spelare som påminner om Caroline Seger och Tysklands Dzenifer Marozsán, här i kamp under EM-premiären.

Sundhage drömmer om en ung Seger

Under fotbolls-EM i Nederländerna har det blivit tydligt att många av de europeiska lagen tagit steg i sitt taktiska kunnande, och blivit mer och mer organiserade i sitt defensiva spel.

Det gör att Sveriges förbundskapten Pia Sundhage ser behovet av att få fram talanger som påminner om lagkaptenen Caroline Seger.

- Vad svensk fotboll behöver är en spelare på mitten. Vi behöver en ung Seger, som har förmågan att spela bra både försvars- och anfallsspel, och har spelet både framför sig och bakom sig. Både det korta och det långa spelet, säger Sundhage.

Ett annat exempel på en så välbehövlig typ är Tysklands Dzsenifer Marozsán, som tidigare sågs som en renodlad forward men som utvecklats till en spelare som är stark över hela banan.

- Det gäller att ha tålamod med sådana spelare. För då skulle de här snabba spelarna göra båglöpningar och det skulle bli ännu bättre, säger Sundhage.