Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna Folkesson och Jessica Samuelsson under fotbollslandslagets träning i Zevenaar. Efter sitt inhopp mot Ryssland ligger Folkesson nära en startplats i den avslutande gruppspelsmatchen mot Italien.

Sundhage: Det kommer att bli förändringar

Startelvan kommer inte att vara sig lik när Sverige mot Italien definitivt ska säkra en kvartsfinalplats i fotbolls-EM.

Sundhage och resten av tränarstaben gjorde två förändringar i startelvan till matchen mot Ryssland jämfört med i premiären mot Tyskland.

Nu, till den avslutande gruppspelsmatchen mot Italien, kommer det att stuvas om på nytt.

- Det blir förändringar. Det är en balansgång mellan att göra förändringar och behålla det vi har spelat med. En förändring som är intressant är ju bytena, och de har fungerat väldigt bra i de två matcherna vi har spelat. Vilka man byter in är viktigt, och det är en av våra styrkor, säger Sundhage.

Folkesson in?

Hon erkänner att det har varit extra svårt att bestämma hur elvan mot Italien ska formeras. Flera saker har spelat in, bland annat om viktiga spelare behöver vila inför slutspelet.

- Sådant spelar ju roll. Men först och främst, när vi plockar in en spelare så vill vi göra det för att få till en förbättring. Ett bra exempel från förra matchen är Hanna Folkesson, säger Pia Sundhage.

Mot Ryssland kom Rosengårdmittfältaren in i den andra halvleken i stället för Lisa Dahlkvist, och det är inte omöjligt att Folkesson får chansen från start mot Italien.

- Vi har väldigt ofta spelat med Caroline Seger och Lisa Dahlkvist, och de har spelat bra, men här valde vi att plocka in Folkesson. Och inte för att hon ska få speltid utan för att hon ska förändra matchen.

- Hon både vinner nickdueller, kommer till skott någon gång och gör Caroline Seger bra, skulle jag säga.

Blackstenius spelklar

Stina Blackstenius tränade också för fullt på måndagen och är, precis som resten av det svenska laget, spelklar.

Enligt landslagsläkaren Mats Börjesson har det aldrig varit någon större oro kring anfallarens status – Blackstenius byttes ut mot Ryssland efter att ha fått en rejäl smäll mot huvudet.

- Vi har ju haft hängslen och livrem här, och det hade säkert fungerat bra att köra hårdare redan tidigare, men vi har varit försiktiga, säger Mats Börjesson.

Sverige toppar gruppen inför matchen mot Italien, före Tyskland på bättre målskillnad. Vilket lag som kommer att vänta i kvartsfinal beroende på om Sverige blir etta eller tvåa kommer vara klart redan innan Sveriges match. Men för Sundhage är det inte aktuellt att spela för ett specifikt resultat.

- Vi går för seger. Varje gång vi spelar vill vi vinna, för att respektera spelet och motståndet.

- Det kommer ge oss mycket självförtroende att vinna och sluta högst upp i tabellen.