Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Målskytt. Markus Svensson gav hemmalaget ledningen mot Lidköping.

Studsade tillbaka – GIF i delad serieledning

Grebbestad skakade av sig chockförlusten mot bottenlaget Lerum. Tre nya poäng spelades in när laget vann med 4–1 mot Lidköping. – Vi vet om att vi har kapacitet att vara med där uppe, säger assisterande tränaren Mikael Mattsson.

Efter debaclet och 1–2-förlusten på Aspevallen mot Lerum, visade Grebbestad att man är så starka som tabellen säger. Mot Lidköping tog GIF ledningen redan efter två minuter genom Markus Svensson. Ett par minuter senare bjöd gästerna på 2–0 efter ett självmål.

Hemmalaget dominerade första halvtimmen på Siljevi, men på slutet föll man tillbaka i gamla synder med bolltapp och slarv som gav Lidköping ett par heta omställningslägen.

– Vi är bra med fram till sista kvarten när vi håller uppe passningsspelet, farten och skapar flera bra chanser. Sedan gör vi några tabbar som gör att de får några lägen på oss. Det är lite onödigt när vi leder med 2–0, säger GIF-tränaren Mikael Mattsson.

Diskussionerna i omklädningsrummet under halvtidsvilan handlade därför om att minska misstagen och höja skärpan i spelet. Budskapet tycktes också ha gått fram till spelarna. I 50:e minuten blåste domare Adnan Busuladzic straff för GIF. Mergim Berisha klev fram och gjorde inget misstag. I 78:e minuten punkterade Cristoffer Söderlund matchen med sitt mål som innebar 4–0.

Alaxander Ilic tröstmålade för nästjumbon Lidköping som därmed förlorade för åttonde gången. Grebbestads Mikael Mattsson gladdes åt tre mycket viktiga poäng.

– Vi blev mer noggranna i andra halvlek. De försökte lyfta upp mer och tröttnade på slutet. Vi fick ytterligare lägen och skulle kanske ha gjort några fler mål. Nu var vi mycket bättre med från start. Vi lärde oss av läxan mot Lerum, säger han.

Eter tio spelade omgångar har Grebbestad tagit 23 poäng – lika många som Karlstad BK. En stomme av etablerade division 2-spelare, bättre försvarsspel och en storspelande målvakt i hemvändaren Jonatan Hårenberg, är GIF-tränaren Mikael Mattsson svar på topplaceringen i serien

– Vi vet om att vi kapacitet att vara med där uppe och har en hög högsta nivå. Nu har även fått bättre organisation med Matti (Demegård). Vi har framför allt blivit mer noggranna i vårt försvarsspel, säger Mikael Mattsson.

I nästa omgång väntar bottenlaget Skoftebyn på bortaplan. Då får GIF klara sig utan bortresta Jonas Henriksson, Emeka Uche och Jimmie Larsson.

– Det blir en tuff match. Skoftebyn är ett fysiskt starkt lag, säger Mikael Mattsson.