Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Djurgårdens Sebastian Strandberg satte 4–1 i tom kasse hemma mot Örebro. Bild: Erik Simander/TT
Djurgårdens Sebastian Strandberg satte 4–1 i tom kasse hemma mot Örebro. Bild: Erik Simander/TT

Strandberg: "Vi jagar placeringar"

Trepoängaren mot Örebro gav ett lyft i SHL-tabellen.
Och Djurgården – sjuan som blev femma – fortsätter att sikta högre.
– Det gäller att ta så mycket mark man bara kan nu, säger Sebastian Strandberg efter 4–1-segern hemma i Hovet.

Djurgårdaren är snabb med att sätta etikett på mötet med Örebro: "Nästan slutspelsfeeling".

Och visst var det en match som präglades av kamp, gruff och tuffa närkamper för att vinna yta och tid.

Till slut var det Djurgården som lyckades bäst i spelsättet för kvällen.

– Vi jagar placeringar inför slutspelet och det känns som att det har dragit i gång på riktigt nu, säger Sebastian Strandberg.

– Vi har satt oss i en dålig position och vi har bara oss själva att skylla för det, och nu är det inte så mycket tid att spela på. Det kommer att gå fort innan det är dags för slutspel. Det gäller att ta så mycket mark man bara kan nu.

"Jämnare nivå"

Segern mot Örebro – vilket var Djurgårdens åttonde raka fullpoängare inför hemmafansen – tog klubben högre upp i tabellen. Med trepoängaren lämnade laget sjundeplatsen och är numera femma efter 36 matcher i den något haltande SHL-tabellen.

Och högre ska Djurgården.

– Jag tycker vi har hittat en lite jämnare nivå på slutet. Man känner att det finns där och det har blivit bättre, och det känns som att vi har ytterligare steg att ta. Det ser man när det klaffar i spelet, då tycker jag att vi spelar riktigt bra, säger han.

Mötet mot Örebro visade stundtals precis det, enligt Sebastian Strandberg. Matchen var överlag böljande men stundtals fick Djurgården tryck på gästerna och skillnaden mot Örebro – som vid tillfällen pressade Djurgården – var målen.

– Det kändes som att vi gjorde mål vid rätt tidpunkt hela tiden.

Hyllar Axelsson

27-årige Strandberg, tillbaka i centerrollen, var i allra högsta grad inblandad i Djurgårdens 1–0, då han såg till att Dick Axelsson fick ett friläge med Örebros målvakt Dominik Furch.

– Han är lite av "one of a kind". Han läser spelet bra och han ser direkt att jag bryter passet i egen zon, och då ser han att han har läge och sticker, säger Strandberg.

– Sedan gjorde han ju ett jävla drömavslut.

Henrik Eriksson gjorde 2–0 i början tredje perioden, assisterad av bland andra William Eklund – vilket var 17-åringens första SHL-poäng – och sedan 3–1 i tom bur. 4–1 satte Strandberg, även det i tom bur.

– Så där hög flip har jag nog aldrig gjort i hela mitt liv. Jag stod perfekt i linje och den var lite åt höger först men den vek inåt, och det var skönt att den satt, säger Sebastian Strandberg som är säker på klättringen kommer att fortsätta.

– Det är tajt i SHL, det går fort både uppåt och neråt men nu känns det som att pilarna har pekat uppåt på slutet och det ska vi se till att fortsätta med.

Anders Wallin/TT