Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo har i höst haft svårt att få bollen i mål.
Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo har i höst haft svårt att få bollen i mål.

Stjärnors måltorka i fokus inför Madrid-derby

Stjärnor som inte levererar har lett till att Madrids två fotbollsstoltheter halkat efter serieledaren Barcelona. Frågan är om Cristiano Ronaldo och Antoine Griezmann kan ändra på det i helgens derby.

ANNONS
|

Det blir första gången som ett Madrid-derby spelas på Atlético Madrids nya hemmaarena Wanda Metropolitano. Det talar dessvärre inte för hemmalaget. Atlético har inte vunnit i hemmaborgen i de fyra senaste matcherna.

Lördagens derby blir extra hett med tanke på att både Atlético och Real tappat mark till serieledande Barcelona och är nu åtta poäng efter. Dessutom har Madrid-lagen fyra poäng upp till Valencia.

Måltorkan för Reals Cristiano Ronaldo och Atléticos Antonie Giezmann sägs vara en stor del i kräftgången för lagen under höstens ligaspel.

"Inte mitt fel"

Ronaldo har bara gjort ett mål på sju matcher, trots 48 skott på mål. Och han verkar pressad över situationen, framför allt över kraven på honom.

ANNONS

- Det är inte mitt fel om bollen inte vill gå in, säger portugisen till den franska tidningen L'Équipe.

- Folk ser mig som en målmaskin, som en kille som måste göra mål hela tiden.

Griezmann har inte gjort mål i de sju senaste matcherna för Atlético.

- Det är skillnad mot tidigare säsonger. Vi har en ny arena, vi har haft svårt att göra mål och vinna matcher. Defensivt funkar det, vi behöver bara lite tur i anfallet, säger fransmannen.

Lojalitet ifrågasatt

Griezmanns lojalitet är också ifrågasatt trots att han valde att stanna i Madrid-klubben efter att tidigare i år sades vara på väg bort.

ANNONS

- Den som inte vill vara här borde lämna, säger nu mittfältaren Koke.

Koke är tillbaka efter att ha varit borta en månad med skada. Även Yannick Carrasco kan spela derbyt. Real Madrid har dock några skador. Bland annat är Gareth Bale borta ytterligare en månad och det är frågetecken för Isco, Dani Carvajal, Keylor Mavas och Mateo Kovacic.

Barcelona ska också spela i Madrid på lördagen, då man möter Leganes. Valencia möter Espanyol och kan då utöka klubbrekordet med en åttonde ligaseger i följd.

TT-AFP
Fakta: Madrid-derbyn

Atlético Madrid och Real Madrid har mötts 160 gånger i ligaspel (217 gånger totalt sedan 1928). Real har vunnit 86 av dessa ligamöten, Atlético 39 och 35 har slutat oavgjort.

Real har gjort 285 mål och Atlético 214.

ANNONS