Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mimmi Larsson och Hanna Glas visar upp sitt hotellrum på spelarhotellet i Duiven utanför Arnhem.

Stämningen som ska ge EM-succé

Lisa Dahlkvist håller koll på rumsnyckeln och att de passar tider. Exakt vad rumskompisen Linda Sembrant bidrar med är lite oklart. Hur som helst är det viktigt vem som delar rum med vem i fotbollslandslaget.

"Välkomna till vårt crib!"

Mimmi Larsson och Hanna Glas öppnar upp dörren till sitt rum på det svenska spelarhotellet i Duiven strax utanför Arnhem i sydöstra Nederländerna.

Hotellrummet är rymligt utan att vara spektakulärt. Heltäckningsmattans storblommiga mönster fortsätter upp längs ena väggen och de stora fönstren har utsikt över motorvägen A12 som skär rakt igenom landet.

För Eskilstunaduon är det mästerskapspremiär, men som lagkompisar var det naturligt att bo ihop.

Landslagspremiär samtidigt

Ännu mer självklart är det att Lisa Dahlkvist och Linda Sembrant bor ihop när landslaget samlas. De har följts åt ända sedan flicklandslagen, gjorde A-landslagsdebut i samma match och har spelat i både Göteborg och Tyresö samtidigt.

- Ja, det har blivit så. Nu har vi varit med båda två en längre tid och känner varandra väldigt bra. Vi har ungefär samma rutiner så det känns som en självklarhet, säger Kif Örebros Lisa Dahlkvist.

De kompletterar varandra bra, säger hon, men tvingas avbryta sig själv.

- Vi har delat upp det. Jag har hand om nyckeln till rummet och jag sätter väckarklockan. Sedan vet jag inte riktigt vad du gör... men du är väl trevlig, säger Dahlkvist med riktning mot Linda Sembrant som svarar:

- Just de där praktiska ansvarsområdena har Lisa, där är hon väldigt duktig och organiserad. Jag har hand om musiken, känslan i rummet och så säger jag till när vi behöver städa, säger Montpellier-backen.

Stökigaste rummet

Vem man bor med är viktigt, tror de båda. I ett mästerskap kan detaljerna vara avgörande, och tryggheten i att känna till sin rumskompis rutiner är inte irrelevant.

- Jag tänker ju på Lotta (Schelin) liksom. Hon går och lägger sig så himla sent, det skulle vara jobbigt. Det är skönt att bo med någon som somnar ungefär samtidigt som en själv, säger Lisa Dahlkvist.

Linda Sembrant tror dessutom att Lotta Schelin och Olivia Schough, som delar rum, har ett av de stökigare rummen.

- Det kan nog vara rätt rörigt där inne. Jag bodde ju med Lotta tidigare. Det var ju det där med tiderna, och så var det lite stökigt, säger Linda Sembrant.

Pingis och tv-spel

Olivia Schough har en del att säga om den analysen.

- Det stökigaste? Nej, det är det verkligen inte! Deras rum kanske är jävligt noggrant, men vårt är faktiskt ganska bra. Jag skulle tippa att någon av de yngres rum är stökigare, typ Stinas (Blackstenius) eller Mimmis (Larsson). Nu har jag ju inte varit inne i deras, men det är en känsla jag har, säger Olivia Schough.

Utanför rummen har spelarna också en hel våning för lagmöten, taktiksnack och umgänge. På onsdagen var de båda pingisborden ständigt upptagna för intensiva dubbelmatcher, och i en soffa trängdes andra för att göra upp i tv-spelsversionen av fotboll.

- Vi har det jättebra. Det enda är att man inte kan gå utanför och ta en promenad, eller en kaffe, men det har vi vetat om hela tiden. Förutom det så är det ju optimalt, säger Lotta Schelin.