Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kristoffer Thuresson, Erik Axelsson-Larsholt och Emil Larsson blev de första att ta emot stipendier ur Ronny Rödengens minnesfond. Bild: Thomas Bennelind

Spelartrio tog emot stipendier ur Ronny Rödengens minnesfond

Kristoffer Thuresson, Erik Axelsson-Larsholt och Emil Larsson får varma kramar av representanter från Överby IBK:s styrelse. Spelartrion har nyss tagit emot var sitt stipendium ur Ronny Rödengens minnesfond.

– Det här kändes speciellt. Vi fick hedra Ronny en sista gång. Sedan är det här ett sätt för oss att visa uppskattning till våra unga som gör något bra för föreningen. Jag tycker det här var en lagom nivå. Tanken är att detta ska bli tradition, säger Henrik Ström, ordförande för Överby IBK.

Det var inför den tredje perioden mellan Överby och Herrestad som ceremonin ägde rum i Nordbyhallen. Ronny Rödengen, som i vintras dog i en arbetsplatsolycka, var aktiv som spelare i klubbens seniorlag. Därefter beslutade Överby att instifta en minnesfond i hans namn – stipendierna kommer från och med 2019 att delas ut till spelare med karaktärsdrag snarlika med Ronny Rödengens.

"De visar också oerhört stort idrottshjärta"

– Vi försökte välja ut tre personer som samstämmer med Ronnys personlighet genom framför allt föreningslivet: kämparglöd, glädje och laganda. Spelarna i A-laget valde ut sin spelare själva som blev Kristoffer Thuresson. "Thure" ger sig aldrig och honom kan man alltid lita, säger Henrik Ström.

Sedan blev det Erik Axelsson-Larsholt och Emil Larsson – födda -05 – tur att få ta emot var sitt stipendium på 1 000 kronor.

– De visar också oerhört stort idrottshjärta. Emil och Erik hjälper till med allt vi ber dem om. Men de är också stora förebilder för kompisar i samma ålder. För mig personligen betyder det här oerhört mycket. Det känns jättebra att få lämna vidare ett arv. Hjärtat och hjärnan är jättenöjda, säger Henrik Ström.

Kristoffer Thuresson, Erik Axelsson-Larsholt och Emil Larsson blev de första att ta emot stipendier ur Ronny Rödengens minnesfond.