Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spanjoren David Ferrer vann Swedish Open i Båstad.

Spansk seger i Båstad

Spanjoren David Ferrer vann singelturneringen i Båstad efter 6–4, 6–4 mot ukrainaren Oleksandr Dolgopolov. För 35-åringen var det den första segern sedan 2015 – och den var välkommen.

Dolgopolov, rankad 89:a i världen, bjöd aldrig riktigt upp till dans mot den 46-rankade Ferrer i finalen i Båstad. Ukrainaren slarvade för mycket och Ferrer behövde mest förlita sig på sin rutin – och att hålla nerverna i styr.

Första set slutade 6–4 till spanjoren, som tycktes ha matchen helt under kontroll. I andra set såg han ut att göra historien kort, men Dolgopolov spelade plötsligt upp sig en aning och höll matchen levande några game. Men Ferrer samlade ihop sig och tog till slut även det setet med 6–4.

Det var Ferrers 27:e ATP-titel och hans tredje i Swedish Open – men den första titeln sedan 2015.

- Det är två år sedan sist. Jag är så glad, det är en dröm, säger Ferrer i TV10.

- Jag försökte spela väldigt metodiskt, men i andra set blev jag nervös, det är så lång tid sedan jag vann. Det är väldigt speciellt att vinna här nu, fortsätter han.

Dubbelfinalen slutade med seger för österrikaren Julian Knowle och Philipp Petzschner från Tyskland som slog det nederländska paret Sander Arends/Matwe Middelkoop med 6–2, 3–6, 10–7.

Det var den andra segern i Båstad för 43-årige Knowle – tio år sedan han vann där senast, då i par med svenske Simon Aspelin.

- Vi har haft en fantastisk vecka. Jag tycker att det här är världens bästa turnering och jag älskar att komma tillbaka hit, säger Knowle till Swedish Opens webbplats.