Rosengårds Caroline Seger och Sanne Troelsgaard hoppas att klubben kan vända 0–3-underläget hemma mot Chelsea i returen av Champions League åttondelsfinal.
Rosengårds Caroline Seger och Sanne Troelsgaard hoppas att klubben kan vända 0–3-underläget hemma mot Chelsea i returen av Champions League åttondelsfinal.

Skilda CL-världar för svenska klubbar

Ett svårt uppdrag för Rosengård – ett gynnsamt utgångsläge för Linköping. Det är skilda världar för de svenska klubbarna inför returerna av åttondelsfinalerna i Champions League.

ANNONS
|

Rosengård åkte på en rejäl smäll borta mot storsatsande Chelsea i det första mötet förra veckan. Hemma på Kingsmeadow i sydvästra London spelade Chelsea långa stunder ut Malmöklubben och vann med klara 3–0. Då var ändå hemmalagets 1–0-ledning i paus rejält i underkant.

- Det var ett fantastiskt lag som vi mötte och jag tror att de gjorde sin absolut bästa match mot oss. Det är definitivt ingen optimal situation, men vi är beredda att ge allt vi kan och förhoppningsvis vända den här matchen, säger Rosengårdsstjärnan Caroline Seger.

ANNONS

"Fantastiska värvningar"

De svenska landslagskamraterna Hedvig Lindahl, målvakt, och försvararen Magdalena Eriksson är två av flera spelare i Chelsea som har meriter från landslagsspel.

- Chelsea är en storklubb med fantastiska värvningar och bra fotbollsspelare på varje position, säger Seger.

Danskan Sanne Troelsgaard anser att det inte är någon omöjlighet att vända det stora underläget på onsdagskvällen. I helgen åkte Chelsea på sitt första poängtapp i ligan efter 2–2 mot Reading.

- De spelade väldigt bra senast, men vi gör det också lätt för dem. Vi fick inte igång vårt spel. Nu måste vi försöka använda ytorna bakom backlinjen. Och sedan ska vi bara spela vårt spel – vi vet vad vi är bra på, säger Troelsgaard.

Prag – bättre än vad folk tror

Linköping spelade 1–1 borta mot Sparta Prag. Det svenska bortamålet betyder att Prag måste göra mål för att slå ut Linköping och tränaren Kim Björkegren lyfter ett varningens finger.

ANNONS

- Prag är ett lag som är bättre än vad folk i största allmänhet tror. Det är trots allt Prag som är seedat och inte vi, säger Björkegren.

Samtidigt hade Linköping svårt att få igång sitt eget spel på en lerig och regntung plan i Tjeckien förra veckan.

- Jag tror att vi har lite fördel av att vi kommer hem till konstgräset och kan rulla lite boll. Jag tycker att vi var det mer spelskickliga laget och det ska vi se till att visa på onsdag. Vi måste våga rulla boll och också straffa dem i djupled, säger landslagsbacken Jonna Andersson.

TT
Fakta: Champions League-slutspelet

Damernas Champions League är framme vid returerna av åttondelsfinalerna och de spelas så här (resultat i första mötet inom parentes), onsdag 15 november:

Linköping–Sparta Prag (1–1)

Rosengård–Chelsea (0–3)

Lyon–Kazygurt (7–0)

Montpellier–Brescia (3–2)

Barcelona–Gintra (6–0)

Wolfsburg–Fiorentina (4–0)

Torsdag 16 november:

Manchester City–Lillestrøm (5–0)

Slavia Prag–Stjarnan Gardabaer (2–1)

Datum att hålla koll på:

24 november: Kvarts- och semifinaler lottas.

21/22 och 28/29 mars: Kvartsfinaler.

21/22 och 28/29 april: Semifinaler

24 maj: Final på Valerij Lobanovskij Dynamo Stadion, Kiev.

ANNONS