Graham Potter och hans Brighton tog tre tunga poäng borta mot Leeds. Bild: Peter Powell/AP/TT

Tre tunga poäng för Potters Brighton

Ibland är borta bra för bottenlagen. Fråga Brighton och West Bromwich. Det är inte ofta de vinner den här säsongen men båda tog viktiga trepoängare i Premier League.

ANNONS

Neal Maupay skickade tidigt in Brightons och matchens enda mål mot Leeds på Elland Road.

En seger både laget och pressade managern Graham Potter behövde mer än väl med tanke på att det blott var tredje vinsten i ligan hittills.

West Bromwich ligger än mer pyrt till i Premier League-tabellen, men säsongen är lång – och fortsätter klubben så här kan det sluta i att kontraktet räddas för nykomlingen.

Brasilianaren Matheus Pereira slog in två straffar när West Bromwich tog blott andra segern, 3–2 borta i derbyt mot Wolverhampton. Wolves ledde med 2–1 i halvtid, men två mål i snabb följd i början av andra halvlek gav tre viktiga poäng.

ANNONS

För Sam Allardyce var det första trepoängaren sedan han tog över som manager efter sparkade Slaven Bilic.

West Bromwich ligger näst sist i ligan, med elva poäng efter 18 matcher. Brighton klättrade till 16:e plats och har 16 poäng efter 17 matcher.

I London slog West Ham Burnley med 1–0. Matchvinnare: Michail Antonio.

På Craven Cottage fick Chelseas ifrågasatte manager Frank Lampard lite andrum tack vare Mason Mounts sena segermål (1–0) mot Fulham.

Antonee Robinson fick rött kort för en vårdslös tackling mot just Mount alldeles innan paussignalen. Trots en man mindre höll Fulham emot bra länge.

I kvällens match tar Leicester emot Southampton.