Gåvochecken på 10 000 kronor delades ut under onsdagen.
Gåvochecken på 10 000 kronor delades ut under onsdagen. Bild: Privat

Ska stärka juniorverksamheten i Strömstads handbollsklubb

De skänkta 10 000 kronorna är ett bidrag till juniorverksamheten i Strömstads handbollsklubb. Förutom att dela ut gåvochecken till Strömstads HK har organisationen också skänkt 20 000 kronor till UNHCR.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var i onsdags som serviceorganisationen Kiwanis delade ut gåvochecken till Strömstad HK. Summan var på 10 000 kronor. Anledningen till bidraget var att Kiwanis anser att handbollsklubben har en mycket välorganiserad och strukturerad ungdomsverksamhet och att ledarna gör ett mycket bra arbete.

– Vi hoppas att bidraget till juniorverksamheten i Strömstads handbollsklubb ska komma väl till användning, säger Kiwanis ordförande Ulf Redemo.

Lagen spelar i olika serier och ska nu bland annat ställa upp i ungdoms-SM och flera av spelarna som nu går ut nian kommer att fortsätta på handbollsgymnasium runt om i landet. Ordförande i handbollsklubben, Urban Holme, berättade tillsammans med tre av spelare hur planerna ligger framåt. Detta imponerade på Kiwanis medlemmar.

ANNONS

Kiwanis i Strömstad har även skänkt 20 000 kronor till UNHCR för att stödja deras arbete i Ukraina.

– Eftersom entreprenören Roger Akelius ska dubbla de insamlade pengarna för UNHCR är gåvan som skänks 40 000 kronor, säger han.

Kiwanis är en global organisation av volontärer som framförallt fokuserar på barn och barns rättigheter. Organisationen som har över en halv miljon medlemmar är uppdelad i olika klubbar, varav det i Sverige finns fyra stycken (Strömstad, Kristinehamn, Karlstad och Karlskoga) enligt organisationens hemsida.

ANNONS