Anthony Yigit med sitt EM-bälte som han kan ge upp om han vinner lördagens match mot britten Joe Hughes.
Anthony Yigit med sitt EM-bälte som han kan ge upp om han vinner lördagens match mot britten Joe Hughes.

Sista EM-fajten för Yigit

För andra gången ska Anthony Yigit försvara sin EM-titel i superlättvikt. Men efter lördagens match mot britten Joe Hughes ger han upp titeln.

ANNONS
|

Den obesegrade svenske proffsboxaren är törstig. Han håller på att ta bort de sista hektona för att klara vikten inför fredagseftermiddagens invägning.

- Men sen får jag äta och dricka hur mycket jag vill, säger han med ett skratt i telefon från Leicester, där matchen ska gå.

Taktiken som Ali

Taktiken mot Hughes är att inte boxas som han brukar.

- Normalt brukar det vara jag som gillar att kriga och slåss och kämpa. Men nu tror jag att ni får se en mycket mer taktisk Anthony, en smartare Anthony, säger Yigit.

ANNONS

- Hughes är en slugger och går framåt och jag måste se till att jag inte slåss med honom för det är vad han vill. Jag måste boxas mot honom, ha en Muhammad Ali-style – lätt på benen, boxas från distans och se till att träffa honom och att han inte träffar mig.

Blir det seger i matchen lär Yigit ge upp EM-titeln. Och kanske går han ner en viktklass till lättvikt.

- Det beror på vad jag får för matcher. Får jag VM-match i den här viktklassen, då stannar jag. Eller kommer den här viktklassen att komma med i World Boxing Super Series nästa år, då stannar jag kvar. Men om lättvikt kommer med, då går jag ner i den viktklassen, säger han.

- Om jag går ner en viktklass tror jag att jag blir mycket starkare och en mycket farligare boxare. Och det är ju det man vill bli, en så bra boxare som möjligt. Jag tror att jag skulle vara snabbare och starkare i lättvikt.

ANNONS

Van vid bortaplan

Han tror att det kan bli lätt att gå ner en viktklass.

- Jag har inga stora problem med att hålla vikten.

När han försvarade EM-titeln första gången, i september mot spanjoren Sándor Martin, var det på hemmaplan i Stockholm. Men nu gör han det i Leicester.

- Det är tredje gången jag möter en engelsman i England. När jag tog Europatiteln var det i England mot en engelsman. Och jag har mött en bra tysk i Tyskland och två danskar i Danmark. Jag är van att boxas på deras hemmaplan.

TT
Fakta: Anthony Yigit

Född: 1 september 1991 i Farsta, södra Stockholm.

Längd: 171 cm.

Viktklass: Superlättvikt.

Meriter: Blev proffs den 13 april 2013 och har sedan dess gått 21 matcher med resultatraden: 20 segrar, varav sju på knockout, och en oavgjord. Tog i februari i år hem Europatiteln för proffs efter att ha vunnit på poäng mot britten Lenny Daws.

Aktuell: Möter britten Joe Hughes i en gala i Leicester på lördagen. Hughes har gått 18 proffsmatcher, vunnit 15 (varav sex på knockout), gått en oavgjord och förlorat två.

ANNONS