Caroline Seger. Arkivbild.
Caroline Seger. Arkivbild.

Seger: Gerhardsson vill spela en ny fotboll

Tydligt och detaljerat. Efter två träningar har nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson gjort bra intryck på Caroline Seger.

ANNONS
|

För tolv år sedan landslagsdebuterade Caroline Seger med ett inhopp i en av många förlustmatcher mot Tyskland. I övrigt är det bara målvakten Hedvig Lindahl kvar sedan den truppen (Lotta Schelin är skadad).

32-åringens 176:e landskamp, nästa vecka borta mot Kroatien, blir under Peter Gerhardsson.

"Väldigt tydlig"

- Han är väldigt tydlig och vet precis hur han vill spela och tror på det väldigt mycket. Mycket detaljer, som att spela på rätt fot och tänka ett steg längre än att bara spela iväg en passning och tänka vad som kan hända i nästa läge, säger mittfältaren.

ANNONS

Seger, som tror det är första gången hon träffat Gerhardsson, beskriver en "väldigt lugn person som vet vad han vill".

- Han är väldigt noga med att gå runt och prata med alla spelarna om vilken roll de ska ha. Tydliga riktlinjer. Oavsett om man spelar mycket eller lite ska man veta sin roll i laget. Vi har ju inte så mycket tid på oss. Det gäller att snabbt förstå och komma in i det, säger hon.

TT: Vilken blir din roll?

- Defensiv mittfältare som ska vara delaktig i spelet. Det känns bra.

Behåller lagkaptensbindeln

Sommarens EM-slutspel blev en missräkning för Sverige, som har blivit omsprungna av nationer som Nederländerna.

TT: Vilken fotboll står Gerhardsson för?

- En ny fotboll skulle jag säga. Fotbollen går hela tiden snabbare och blir bättre och teknisk och lagen blir skickligare. Det finns tendenser till det sett hur Peter vill spela. Mycket aggressivitet i försvarsspelet och viktigt att vinna tillbaka boll, lite som fotbollen ser ut i dag.

ANNONS

Seger var lagkapten redan under Thomas Dennerby och bar bindeln även när Pia Sundhage basade. Hon får fortsatt förtroende av nya landslagsledningen.

- Det spelar ingen större roll för mig om jag har bindeln eller inte för jag kommer inte förändras som person eller fotbollsspelare, säger hon.

TT
Fakta: Caroline Seger

Född: 25 mars 1985 (32 år).

Position: Mittfältare.

Klubbar i karriären: 2004–2009 Linköping, 2010 Philadelphia Independence, 2011 Western New York Flash, 2011 LdB Malmö (numera Rosengård), 2012–2014 Tyresö, 2014–2016 Paris SG, 2016–2017 Lyon, 2017– Rosengård.

Landskamper/mål: 175/24

Meriter: Tre SM-guld och tre guld i svenska cupen. Ett amerikanskt ligaguld. En Champions League-titel, ett franskt ligaguld och en fransk cuptitel. Ett VM-brons och ett OS-silver med landslaget.

ANNONS