Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Seger under sitt första träningspass med sin nya klubb FC Rosengård.

Seger: "Det finns inget annat lag"

Efter tre år på fransk mark har landslagskaptenen Caroline Seger gjort sitt första träningspass med FC Rosengård. Av allt att döma blir Malmöklubben 32-åringens sista anhalt i karriären.

Under torsdagen gjorde Caroline Seger sitt första träningspass för sin nya klubb FC Rosengård efter hemkomsten från Lyon.

- Det var en bra första träning, väldigt kul att vara igång, sade landslagsveteranen när hon efteråt mötte pressen på ett soldränkt Malmö IP.

Resultatmässigt blev året i Lyon en succé – klubben tog hem både ligan, cupen och Champions League – men den meriterade mittfältaren hade svårt att få speltid och kunde inte glädjas fullt ut åt framgångarna. "Jag tror om jag så var den sista människan på jorden så skulle han inte ha bytt in mig", sade hon till TT efter att ha bevittnat Champions League-triumfen från bänken.

- Redan efter mina två år i Paris funderade jag på att flytta hem, men så kom ett bud från Lyon som jag inte kunde tacka nej till. Jag gav det en chans och så blev det som det blev. Det har varit jobbigt mentalt eftersom jag är en spelare som alltid har spelat alla matcher, men samtidigt var det även en väldigt nyttig erfarenhet.

Troligtvis sista klubben

Seger hade hoppats att den uteblivna speltiden i Lyon skulle göra henne extra fräsch i sommarens EM-slutspel. Så blev inte fallet.

- Jag hade kanske förväntat mig att jag skulle känna mig mer pigg i EM. Det är klart att jag har varit förbannad och besviken, och nu ser jag bara fram emot att komma igång igen och göra en bra höst.

När det stod klart att hon skulle återvända till Sverige var valet av klubb lätt.

- Det finns inget annat lag. För mig handlar det först och främst om att må bra och det gör jag här. Pengarna kvittar.

Tvåårskontraktet hon kritat på är troligtvis det sista i hennes karriär.

- Ja, jag har svårt att se något annat.

Seg värvningsprocess

Rosengårds sportchef Therese Sjögran berättar att klubben i ett års tid varit i kontakt med Seger.

- Det har varit en ganska seg process eftersom hon hade ett år kvar på kontraktet, och Lyon var inte jättesugna på att släppa henne. Seger är en riktig ledargestalt och hon kommer kunna tillföra jättemycket, så det känns bra, säger hon.

Under Sjögrans tid som sportchef har Rosengård värvat erfarna namn som Lotta Schelin och Anja Mittag, men klubben har kritiserats för att satsa på ålderstigna spelare istället för egna talanger.

- Jag spelade tills jag var 38, så jag tycker att de fortfarande är unga, säger sportchefen med ett leende.

- Jag värvar inte efter ålder utan efter klass. Ser man på startelvan är vi kanske lite äldre än de andra, men så länge spelarna är bra och presterar så spelar det inte så stor roll.