Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gabriella Ringblom är redo för MMA-karriärens första proffsmatch. En del av förberedelserna till galan i Eriksdalshallen gjordes på Pancrase gym i Stockholm.

Schemalagd vila viktigt för Ringblom

När hon pressade tiden till max svängde karriären åt fel håll. Utmattningssyndromet som väntade runt hörnet innebär att Gabriella Ringblom numera schemalägger dagliga vilostunder – och att hon blivit redo för nästa steg i MMA-satsningen.

Dygnets 24 timmar kan delas upp i två delar. En vaken tid, en sovande tid. För Gabriella Ringblom, vars vakna timmar ofta sträcker sig från 05.30 till 22.00, var den första delen ett försök till att klämma in så mycket som möjligt.

Upplägget höll länge.

Till slut blev situationen ändå ohållbar, men trots rådande omständigheter fortsatte hon att gasa hela vägen fram till väggen.

- Det var det här, mitt hektiska liv, med att försöka få ihop vardagslivet, jobbet och träningen. Samtidigt som jag fick hypotyreos, då sköldkörteln är ur funktion och hormonsystemet är upp och ner. I samband med det så blev jag väldigt dålig, jag blev sjuk men körde ändå på som vanligt... plus lite till, säger hon om den tunga perioden för två år sedan.

- Jag körde på för hårt och blev väldigt dålig. Jag kunde inte gå upp för trappan, jag kom inte upp ur sängen. Jag fick utmattningssyndrom. Jag bara låg ner.

"Prioritera vila"

31-åringen var dålig i sex månader. Sedan behövde hon ytterligare sex månader för att ens komma i närheten av den träningsmängd som krävdes för MMA-satsningen.

- Det tog väldigt lång tid att återhämta sig, och jag skulle säga att jag känner av det än i dag. Jag kan inte ha lika fullspäckat schema, utan jag måste verkligen prioritera vila.

Sedan dess schemalägger Gabriella Ringblom daglig vila, en sovstund på 30 minuter.

Det nya upplägget har resulterat i VM-guld och EM-silver. Och i helgen är det dags att henne ta det där steget som hon har längtat efter.

Ringblom ska göra proffsdebut.

- Det var dags, det har varit dags ett tag, tror jag, säger hon.

"Slår hårt"

I Superior Challenge möter hon landsmaninnan, tillika proffsdebutanten, Malin Hermansson.

- Det jag har sett är att hon är duktig stående och slår hårt. Hon är längre än jag. Det ser ut som att hon har en annan gameplan än vad jag brukar ha, hon backar och kontrar, säger Ringblom.

- Jag ska försöka göra min grej. Men jag får inte bli för ivrig, och jag får inte bli för "pitbull" heller, eftersom hon är en kontringsfajter. Jag får försöka locka in henne lite, få henne dit jag vill.

För Gabriella Ringblom är det dock bara en liten del av drömmen som blir uppfylld i Eriksdalshallen. Karriärplanerna sträcker sig längre än idrottshallen på Ringvägen i Stockholm – siktet är inställt på att livnära sig som professionell MMA-utövare i en av de större organisationerna.

- Innan jag blir för gammal vill jag ha gjort allt jag har kunnat, så att jag inte ångrar något sedan. Sedan vill jag se hur duktig jag kan bli. Jag vill gärna möta de bästa, mäta mig med dem. Jag hoppas... Eller jag satsar på att vara där om två år.