Rosengårds Lotta Schelin efter smällen i matchen mot Limhamn Bunkeflo i juni som hon fortfarande har problem med.
Rosengårds Lotta Schelin efter smällen i matchen mot Limhamn Bunkeflo i juni som hon fortfarande har problem med.

Schelins problem: "Form av whiplashskada"

Lotta Schelin har inte spelat fotboll sedan EM på grund av sina problem med nacken och huvudet och kan bli borta säsongen ut. Men vad är det som hon har drabbats av?

ANNONS
|

Svejmo säger att Schelin haft problem med nacken under hela sin karriär och har kronisk migrän som kommer och går.

- Den kan utlösas av vissa saker. Snällare vridningar mot nacken har lett till migränperioder hon har kunnat hantera. Men hon har inte haft någon dust som varit lika jobbig som innevarande period, säger Rosengårds läkare Ola Svejmo till Aftonbladet.

ANNONS

Problemen startade den 26 juni när Schelin fick en tryckare i ryggen i Rosengårds match mot Limhamn Bunkeflo och föll till marken. Hon spelade vidare i matchen och när sedan EM-truppen samlades i början av juli var Schelin stel i nacken, men spelade hela EM.

- Vi fick en rekyleffekt. Hon bet ihop för att klara EM, men när du kommer till en lugnare period och slappnar av släpps det ut, förklarar Svejmo varför Schelin inte hindrades av skadan förrän efter EM.

Svejmo kan inte säga hur länge det kan dröja innan Schelin kan spela fotboll igen.

- Nästa säsong har vi inte spekulerat i. Och vad gäller årets säsong är det inte uteslutet att hon kan komma tillbaka, säger han.

TT
ANNONS