Peter Gerhardsson. Arkivbild.
Peter Gerhardsson. Arkivbild.

Schelin och Seger fortsätter i landslaget

De har spelat nästan 200 landskamper var. Nu öppnar både Lotta Schelin och Caroline Seger för fler.

ANNONS
|

EM i Nederländerna slutade i svensk besvikelse efter uttåget i kvartsfinalen. Nu blickar landslaget framåt med en ny förbundskapten – Peter Gerhardsson – och ett stundande VM-kval.

Då har den nye förbundskaptenen nåtts av minst sagt förträffliga nyheter:

De rutinerade landslagsspelarna Lotta Schelin och Caroline Seger fortsätter i landslaget.

- Vi har haft en första kontakt och ja, jag har sagt att så länge jag spelar och är frisk i klubblaget är jag öppen för att fortsätta. Så länge jag spelar på klubbnivå har jag svårt att säga att jag skulle tacka nej till att spela i landslaget, säger Lotta Schelin till Sportbladet.

ANNONS

Caroline Seger:

- Jag har talat med Peter och jag har sagt att om han tycker att jag passar in i hans tänk är jag tillgänglig. Han blev glad, sen får vi se när han tar ut truppen.

Den kommer han för första gången att förkunna den 28 augusti. Den 19 september väntar sedan den första VM-kvalmatchen för Sverige mot Kroatien borta.

De båda Rosengårdspelarna är spända och nyfikna på att se vad Gerhardsson och hans team lyckas sätta för prägel på landslaget.

- Utan att värdera det som har varit är man alltid nyfiken och vill se vart det bär och vad en ny spelartrojka vill. Det känns intressant och kul, säger Lotta Schelin.

TT
ANNONS